| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jbox Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2008 1:21 Заглавие: |
|
|
аха . мерси но се сетих за старите кръстати които са с 4 клеми . мс, а тогава би трябвало и да се свържат и повече от два кръстати.( нещо като стълбищно осветление с 4 прекъсвача ) но без стълбищен автомат и мерси за отговора |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2008 8:35 Заглавие: |
|
|
Продават се и нови, водят се "схема 6" но може и да бъркам името- точно за това се ползват. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2008 15:48 Заглавие: |
|
|
| Продават се кръстати , двойни девиаторни и девиаторни ключове. Потърсете в нета, има и схеми на свързване.Кръстатите не са като едно време с врътка. Изглеждат като единичен ключ отпред |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2008 20:00 Заглавие: |
|
|
Допълнение: С кръстати ключове можеш да направиш N на брой места за включване, като едно условие е първият и последният да са дивиатори. За N на брой места за включване/изключване ти трябват в общия случай: N-2 на брой кръстати + 2 дивиаторни прекъсвача. Но е възможно да използваш и САМО КРЪСТАТИ , като единият извод не се свързва (кръстатият прекъсвач има 4 извода).
Ако не греша, през 80-те години ги произвеждаха и в България, като се означаваха като "схема 7" ("схема 6" бяха дивиаторите). |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 7:26 Заглавие: |
|
|
Все още ги има но не помня коя схема се водят- просто преди около година брат ми си купи такъв. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 16:46 Заглавие: |
|
|
| Виждал съм стълбищен автомат ,немски ,който работи в тригерен режим -при първото натискане на произволен етажен бутон се включва ,при следващото се изключва ,намирам го за много подходящ за по сложни схеми със повече от 3 ключа . |
|
|
 |
Данаилов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 17:48 Заглавие: |
|
|
| Най добре е да се ползва импулсно реле. то си променя състоянието на контакта при всеки следващ импулс - така лампата се пали и гаси гато подавате импулси от ключове.Аз съм ползвал на фирма Елмаркет. |
|
|
 |
Petkov Гост
|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 15:06 Заглавие: |
|
|
| Имаш два варианта. Можеш да си вземеш кръстат ключ с два двиаторни. Кръстатия се води схема 7. По-добрия вариант за мен е да си вземеш три бутона и едно импулсно реле. Трябва обаче лампата да има пуснат кабел до таблото където ще е релето. Съветвам те ако взимаш реле да си вземеш от някоя добра марка. Цената е м/у 15 и 20 лв. |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 19:36 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Виждал съм стълбищен автомат ,немски ,който работи в тригерен режим -при първото натискане на произволен етажен бутон се включва ,при следващото се изключва ,намирам го за много подходящ за по сложни схеми със повече от 3 ключа . |
Произвежда се и в България от фирма Betamark, гр. Варна (имат сайт). Комутира около 1KW. Дори мисля, че включването на лампите е плавно, за да се подгрява нишката, с цел да й се удължи живота (на лампата). |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 20:22 Заглавие: |
|
|
ВМ 7010 - D ДЕВИАТОРЕН АВТОМАТ
ФУНКЦИОНАЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИ
1. Плавно пускане на осветлението за 1 сек.
2. Плавно загасване за 10 сек.
3. Време на светене: (между две натискания на бутон)
4. Включването и изключването на осветлението става
чрез натискане на който и да е бутон
ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ
1. Захранващо напрежение: 220 V AC +/- 15 %.
2. Комутирана мощност: 1000 W активен товар
3. Максимален ток за осветление на бутоните: 30 мА
4. Работна температура: -20 до +40 С
5. Габаритни размери: 68х110х53
6. Степен на защита: IP 50
За това ли става въпрос ,немското имаше няколко режима ,лесно се сменяха ,но в краен случай и това става за девиаторен . |
|
|
 |
|