| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 23:00 Заглавие: 29 инчов Хес-шаси KD-065 PCB-колко е +B? |
|
|
Всичко, което ми е нужно за да се оправя е колко е напрежението на захранването при работещ телевизор. Ако някой е мерил захранването на хоризонталната на такова животно нека го напише.
Благодаря предварително.
Коригирал съм ти заглавието  _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 23:07 Заглавие: |
|
|
Offtopic:
Това пак за този ли става на въпрос? |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 8:10 Заглавие: Re: 29 инчов Хес-шаси KD-065 PCB-колко е +B? |
|
|
| Цитат: | | колко е напрежението на захранването при работещ телевизор |
А ти колко измерваш ? И пиши правилно HESS KD-065 |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 9:45 Заглавие: Re: 29 инчов Хес-шаси KD-065 PCB-колко е +B? |
|
|
колко е напрежението на захранването при 150 без крайния транзистор на ХО, но това все пак е 29 инчов ТВ, така че ми се вижда нормално. Проблема обаче е там, че ми гори крайния транзистор на ХО през около месец и до момента не съм успял да открия причината. На схемата, която имам не е възможно да се прочете стойността на въпросното напрежение - копието на схемата е нечетливо. Ако някой се е сблъсквал с ХЕС, на който през около месец му гори крайния транзистор на хоризонталната, и ако е успял да реши проблема, то моля, нека напише какво е било решението на проблема. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 9:53 Заглавие: |
|
|
Jet,ако обичаш,не отговаряй с Quote-има си бутон за целта и той е Post Reply.Че стават много дълги темите.
Сега по същество-многократно сме писали как е най-добре да се преценя колко е +B в такива случаи,когато не се знае и няма информация.
Хвани се с осцилоскоп на отоплението и нагласи амплитудата на РИОХ да бъде 22волта. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 11:23 Заглавие: |
|
|
Пресна информация от телевизора на бюрото. 118в.- без никаква разлика дали е в дежурен или работен режим. Кинескоп LG Philips-flat 29". _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 29, 2008 20:08 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Offtopic:
Това пак за този ли става на въпрос? |
Да. Пак за същия екземпляр става въпрос. Извинявай, че не издърпах онази тема, но в онази тема проблема бяха корекциите, а тук проблема е горящия през около месец транзистор на хоризонталното отклонение. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 29, 2008 20:14 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Пресна информация от телевизора на бюрото. 118в.- без никаква разлика дали е в дежурен или работен режим. Кинескоп LG Philips-flat 29". |
Много ти благодаря. В понеделник ще отида да го смъкна на 118. Завчера от 150 го свалих на 135, но не ми стисна да го сваля повече, защото повечето телевизори от подобен размер, които съм пипал са били минимум 135-140 волта по схема. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 29, 2008 20:41 Заглавие: |
|
|
Извинявай но този апарат на адрес ли го правиш  |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Съб Мар 29, 2008 20:53 Заглавие: |
|
|
Най вероятно на адрес от профила:
| Цитат: | | Интереси: Да взривявам разни обекти |
| Цитат: | | Флотски корпус бойни инжинери. |
На такъв "профил" как да отговориш по същество? _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg
Последната промяна е направена от Boiko на Съб Мар 29, 2008 20:57; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|