| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Съб Мар 29, 2008 21:44 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | | Фалшив STR? R с пром. стойност? |
5-то краче на str-а е свободно. Не може ли да се регулира от него? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 1:21 Заглавие: |
|
|
И на моята схема е своб. Като че ли е възможно там да се сложи тример, но на мен досега не ми се и налагало. Ако въпр. STR50103 е наред, би трябвало да извади 103V. А аз споменах и за R с пром. стойност около него. Ако искате опитайте със 100-200ком, но захр. задължително на крушка! Плъзгача на тримера на 5кр., а другите на 1 и на 4кр. Аз лично не бих постъпил така, а бих сменил STR-a. Но ако тази партида е цялата такава и сте в малък град, става сложно. В краен случай поръчка при Светла, Тони или Емилия-с техните не съм имал проблеми. Когато съм в Русе и аз им поръчвам. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 10:34 Заглавие: |
|
|
| Благодаря vladi46. Ще пробвам в понеделник първо да сменя STR-а. В Ловеч има два магазина - ще купя от другия. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 16:21 Заглавие: |
|
|
| Реших проблема. Един резистор 180 килоома между 4 и 5 краче на STR-а го дакара до 103 V. Стана от третия опит. Благодаря на всички. |
|
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 17:18 Заглавие: |
|
|
R2KY-има ли на изхода и дали е здрав-да не е прекъснал? _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 20:48 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Реших проблема. Един резистор 180 килоома между 4 и 5 краче на STR-а го дакара до 103 V. Стана от третия опит. | Поздравления, че си се справил с ментето! А с по-малко съпр. пробва ли? Cпоред datasheet-a на STR-а (ако не е менте), би трябвало да си има вградено вътрешно съпр. 18К между 4 и 5кр. |
|
|
 |
|