| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
blue_g Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 17:11 Заглавие: Лазер |
|
|
здравейте фенове, ще се опитам накратко да опиша какво точно ми трябва и надявам се да ме насочите къде да търся. Търся лазер с помощта на който да фиксирам две крайни точки, да речем около 15км една от друга или на повече разстояние..Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря предварително за инфото.
Поздрав! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Тошко Гост
|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 19:00 Заглавие: |
|
|
| Ще ти свърши работа някоя система за лазерно целеуказване на ракети. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 19:29 Заглавие: |
|
|
Какво значи "да фиксирам"? _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 20:10 Заглавие: |
|
|
Преди да се започне дебата, да те предупредя какви проблеми имах аз, когато исках да намеря достатъчно силен лазер, че да ми пише текст на 400-600 МЕТРА:
1. Мощността му го поставя в категорията на специалната техника.
2. Цената му беше около 40,000 (четиридесет ХИЛЯДИ) евро. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 20:28 Заглавие: |
|
|
ами, трябва ми когато фиксирам антените на релейка. Естествено, мога да се ориентирам и по силата на сигнала на релейката, но трябва обоудването да е монтиано. А аз искам предварително да знам как ми е видимостта и да изчисля теоретично далби ще мога да светна линка или не. Има различни варианти. Или с мощен прожектор, или при слънчево време със зайчета . Та търся и други методи... |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 20:57 Заглавие: |
|
|
Насочи се към топографския институт. Там имат професионални лазерни уреди, които ще ти свършат работа. Има и военни топографи, но дали ти е силна ракията? При все че при пряка видимост не би трябвало да имаш проблеми. По скоро проблем е да видиш лъча, отколкото чувствителност или коефициент на шума на приемане при подадените условия. _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 21:26 Заглавие: |
|
|
Диаграмата на насоченост на антената на релейката не е толкова тясна че да е необходимо чак лазерно насочване. То като имаш такъв лазер по добре си предавай имнормацията по него ще имащ по-голяма честотна лента За ориентировъчно насочване можеш да използваш например компас, някоя геодезическа бусола, нивилета или както там се наричат уредите им на триногите с които мерят. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 12:11 Заглавие: |
|
|
мерси за насоките ,
лазера за предаване на информация върши работа само в градски условия и на къси разстояния...а диаграмата на насоченост е различна за различните честотни обхвати и усилването на антената. Трябва ми нещо мобилно и надеждно...май, пак ще си остана с прожектора...  |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 17:54 Заглавие: |
|
|
Стига да не ти е скъпо може и по-маломощно да си избереш (евтино)  |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 0:30 Заглавие: Re: Лазер |
|
|
| blue_g написа: | здравейте фенове, ще се опитам накратко да опиша какво точно ми трябва и надявам се да ме насочите къде да търся. Търся лазер с помощта на който да фиксирам две крайни точки, да речем около 15км една от друга или на повече разстояние..Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря предварително за инфото.
Поздрав! |
лазерите играчки са около 5 мВТ, продават се и такива с мощност 20,50 и 100 мВт, на цени съответно 20 долара,30-40 и 50-100 долара. Не са чак толкова скъпи и дефицитни |
|
|
 |
|