| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rudy123 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 17:28 Заглавие: Пик на напрежението при вкл. на климатик ? |
|
|
Здравейте, преди седмица си купих климатик Мидеа - клас Д - не инвентор. И климатика работи добре, спира духането от време на време, но като дойде време за включване създава пик в напрежението лампите премигват. Страх ме е че на веригата са включени и други техники,... телевизор, ДВД, компютър,.. Та въпроса ми е има ли опасност за останалата техника от тези пикове, и ако има как мога да ги избегна наистина е досадно през 5 мин да ми премигват лампите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 17:36 Заглавие: |
|
|
Осветлението и другите ти контакти не би трябвало да са на един токов кръг (освен ако не става дума за някоя много стара сграда) което означава, че вероятно имаш проблеми с инсталацията.
Не е лошо да я погледне някой: връзки, квадратура на кабелите, как е разведена самата инсталация, самото напрежение дали е в нормите още на входа ...
П.П. Темата ще я преместя в "Общи ..." тъй като не и е много мястото в този раздел. |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 20:14 Заглавие: |
|
|
| Както се казва ефекта е в дефекта. Това не е пик на напрежението а е спад поради по-голямата консумация от пусковия ток на компресора. Този ефект/дефект се получава при по-слаба инсталация с по-малко сечение на проводниците. Най-вероятно и захранващото напрежение ти е ниско. |
|
|
 |
omrona Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 21:05 Заглавие: Re: Пик на напрежението при вкл. на климатик ? |
|
|
| пусни си 2,5мм2 кабел от таблото до климатика и няма да имаш проблеми. |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 18:06 Заглавие: Re: Пик на напрежението при вкл. на климатик ? |
|
|
| rudy123 написа: | | ..... но като дойде време за включване създава пик в напрежението лампите премигват.... |
Лампите, които премигват, с кави ключове се включват - обикновени или такива (електронни), с плавно усилване на светлината? |
|
|
 |
tankovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 13:33 Заглавие: |
|
|
| Има такава Мидея 12-тица и наблюдавам подобен ефект в апартамента, макар че инсталацията е добре оразмерена, то явно тези компресори дърпат доста пусков ток. Не е дефект а недостатък на тези климатици. |
|
|
 |
rudy123 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 16:38 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички отзовали се,.. скоро ще прекарам такъв кабел от таблото до климатика и ще видим ефекта  |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 02, 2008 3:49 Заглавие: |
|
|
| rudy123 написа: | | ... скоро ще прекарам такъв кабел от таблото до климатика и ще видим ефекта :) |
Излишно копане, според мен.
Апартаментното табло (захранващия източник) е един, и от него по различни токови кръгове се разклоняват контактите и осветление (звездообразно). Така, че колкото и отклонения да правиш, схемата е една и съща. Освен, ако лампите и контактите са свързани на един предпазител.
В случая мигането може да се дължи по-скоро на инсталация с недостатъчно сечение на проводниците между главното ел. табло и апартаментното табло или лоши връзки в тези две точки.
По-горе те питах: лампите, които премигват, с кави ключове се включват - обикновени или такива (електронни), с плавно усилване на светлината? Защото ако ползваш електронни ключове, мигането може да се появи и при включването на телевизора, например. |
|
|
 |
rudy123 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 02, 2008 17:13 Заглавие: |
|
|
| Minkov написа: | | По-горе те питах: лампите, които премигват, с кави ключове се включват - обикновени или такива (електронни), с плавно усилване на светлината? Защото ако ползваш електронни ключове, мигането може да се появи и при включването на телевизора, например. |
Ами ключовете са димери, да. Но имам и други лампи с обикновен ключ, който също премигват. Пропуснал съм да спомена, че инсталацията е на 20 години(откакто е и колперацията) и сечението на проводника е 2,5 кв. Таблото е от старите. И другия шанс е цялостно подновяване на таблото с ново  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 02, 2008 17:22 Заглавие: |
|
|
Като гледам колко сте изписали,да споделя и аз.Миналата година правих ремонт цялостен +нова инсталация,входен кабел захранващ до апартаментското табло 10квадрата,щтрангове по 4 ,към контактите 2,5 и ха при включване на климатиците цвето музика  |
|
|
 |
|