| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 14:16 Заглавие: Проблем с Vestel CTV-2151 шаси 11AK30. |
|
|
Ситуацията е следната,при включване на телевизора се появява образ,но едновременно се появява и индикацията за липса на такъв/карето с часовник/ и ако не се прави нищо след 5 мин телевизора изгасва,тоест процесора не получава сигнал за идентификация.захранващите напрежения са в норма,смущава ме само едно леко назъбване на контурите в първите 2-3 минути,сменил съм STV2248.
Въпроса ми е следния,ако някой се е занимавал по-подробно да каже как става идентификацията тук,на кой крак на процесора или става по шините.
След извесно време при загряване дефекта се оправя,или поне аз си мисше че при загряване.При извадена платка много бързо се оправя и затова искам да проверв всичко по пътя на сигнала за идентификация. _________________ Димитър |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 19:17 Заглавие: |
|
|
| Пиша по спомен Идентификацията не е по шина а е на краче Вероятност лоши спойки SMD елементи |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 20:29 Заглавие: |
|
|
| dima написа: | | смущава ме само едно леко назъбване на контурите в първите 2-3 минути,сменил съм STV2248. | Виж как е по ниска честота. Ако е само при сигнал от тунера, провери как излиза видеосигнала от 13кр. (CVBS OUT) на STV-то, как минава през филтрите, Q406, C444 и как влиза на 18кр.(CVBS IN).
| dima написа: | | как става идентификацията тук,на кой крак на процесора или става по шините. | Идентификацията се прави в STV-то и се чете по шините от ST-то:
Addr. 00, bit d3=1 - Video identification.
Addr. 00, bit d3=0 - No identification.
Провери и идеята на Boiko за 33 и 34кр. | dima написа: | | при включване на телевизора се появява образ,но едновременно се появява и индикацията за липса на такъв/карето с часовник/ и ако не се прави нищо след 5 мин телевизора изгасва | Aко само таймера е проблема, може да го изключиш в сервиз ОР4, BIT-3. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 20:36 Заглавие: |
|
|
| Дима, ясно е че при загряване на някой елемент дефекта се тушира (така си написал поне), опитай по метода с нагряването. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 21:55 Заглавие: |
|
|
Назъбването на контурите ме навежда на мисълта за лоша филтрация някъде. Може да е в AGC, или в захранване изобщо. Не ви ли напомня къдренето на контура, когато си е намалил стойността 2.2uF в междинната на Goldstar PC-04A chassis.? Бих ползвал това дето казва Пампоров. Иначе, индетификацията е по шината. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 21:59 Заглавие: |
|
|
| Дима а кварца на процесора сменили за проба Имал съм случаи ма чезнеща графика от смотан кварц иначе апарата си работеше перфектно Побърка ме този дефект то не бяха смяна на процесор следене на импулси памет писах като никога и накрая кварц Преди да изчезне графиката също зъбеше и кривеше но само индикацията Успех |
|
|
 |
|