Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с Vestel CTV-2151 шаси 11AK30.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Апр 01, 2008 14:16    Заглавие: Проблем с Vestel CTV-2151 шаси 11AK30. Отговорете с цитат

Ситуацията е следната,при включване на телевизора се появява образ,но едновременно се появява и индикацията за липса на такъв/карето с часовник/ и ако не се прави нищо след 5 мин телевизора изгасва,тоест процесора не получава сигнал за идентификация.захранващите напрежения са в норма,смущава ме само едно леко назъбване на контурите в първите 2-3 минути,сменил съм STV2248.
Въпроса ми е следния,ако някой се е занимавал по-подробно да каже как става идентификацията тук,на кой крак на процесора или става по шините.
След извесно време при загряване дефекта се оправя,или поне аз си мисше че при загряване.При извадена платка много бързо се оправя и затова искам да проверв всичко по пътя на сигнала за идентификация.
fonev_tv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11

МнениеПуснато на: Вто Апр 01, 2008 19:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Пиша по спомен Идентификацията не е по шина а е на краче Вероятност лоши спойки SMD елементи
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Boiko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426

МнениеПуснато на: Вто Апр 01, 2008 20:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Когато започне да брои графиката, имаш ли CVBS на 33 и 34 пин на микроконтролера? Нищо че е за ТХТ.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Апр 01, 2008 20:29    Заглавие: Отговорете с цитат

dima написа:
смущава ме само едно леко назъбване на контурите в първите 2-3 минути,сменил съм STV2248.
Виж как е по ниска честота. Ако е само при сигнал от тунера, провери как излиза видеосигнала от 13кр. (CVBS OUT) на STV-то, как минава през филтрите, Q406, C444 и как влиза на 18кр.(CVBS IN).
dima написа:
как става идентификацията тук,на кой крак на процесора или става по шините.
Идентификацията се прави в STV-то и се чете по шините от ST-то:
Addr. 00, bit d3=1 - Video identification.
Addr. 00, bit d3=0 - No identification.
Провери и идеята на Boiko за 33 и 34кр.
dima написа:
при включване на телевизора се появява образ,но едновременно се появява и индикацията за липса на такъв/карето с часовник/ и ако не се прави нищо след 5 мин телевизора изгасва
Aко само таймера е проблема, може да го изключиш в сервиз ОР4, BIT-3.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 01, 2008 20:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Дима, ясно е че при загряване на някой елемент дефекта се тушира (така си написал поне), опитай по метода с нагряването.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Вто Апр 01, 2008 21:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Назъбването на контурите ме навежда на мисълта за лоша филтрация някъде. Може да е в AGC, или в захранване изобщо. Не ви ли напомня къдренето на контура, когато си е намалил стойността 2.2uF в междинната на Goldstar PC-04A chassis.? Бих ползвал това дето казва Пампоров. Иначе, индетификацията е по шината.
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Вто Апр 01, 2008 21:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Дима а кварца на процесора сменили за проба Имал съм случаи ма чезнеща графика от смотан кварц иначе апарата си работеше перфектно Побърка ме този дефект то не бяха смяна на процесор следене на импулси памет писах като никога и накрая кварц Преди да изчезне графиката също зъбеше и кривеше но само индикацията Успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети