Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

telefunken , saba tx90 приодично губи синхронизация

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sliwen
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 24, 2008 19:49    Заглавие: telefunken , saba tx90 приодично губи синхронизация Отговорете с цитат

Колеги имам следния проблем с това шаси TX90 ,периодично губи синхронизация това ми е 3 телевизор с тоя проблем другите 2 също неможах да ги управя.Сменил съм всички електролити и съм прегледал за студени споики ,tda8218 също е сменена резултата е същият.Като се размърда буксата на вертикала ефекта е като на погоре описаният дефект.TELEFUNKEN PALcolor a231 mv
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 24, 2008 21:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Само вертикална синхронизация ли губи или прави черга?
Гледай,гледай спойки.
Чипа с нов ли е сменен или с дрът от шаси?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sliwen
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 25, 2008 9:42    Заглавие: Re: telefunken , saba tx90 приодично губи синхронизация Отговорете с цитат

Чипа е от шаси , забелязах също че повреме на този дефект звука "пропуква" .Губи само вертикална синхронизация замерихго с оцилоскоп.Дефекта много прилича на студена споика но не е .припоил съм шасито два пъти. Съжалявам че няма място в форума кадето да кача снимка сигурен съм че и други са се сблъсквали с този проблем на това шаси .
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 25, 2008 12:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Снимка можеш да качеш в www.imageshack.us и даваш линка тук.
Но така или иначе снимката е нещо безсмислено според мене.
Всички тук знаят и са виждали на екрана какво означава да се губи верт.синхронизация,както и всички тук сме виждали TX90 шаси.Да не говоря че някъде в "Енциклопедията" съм качвал и снимка на тва шаси.
Та така.
Що не си смениш чипа с НОВ за проба?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sliwen
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 02, 2008 10:01    Заглавие: Re: telefunken , saba tx90 приодично губи синхронизация Отговорете с цитат

Все още не е отремонтиран този телевизор след дълги часове чакане да прояви споменатия дефект установих че го проявява само когато е вклучен на антена през euro буксата няма проблем работи идеално прерових 2 , 3 пъти тунера но нищо не открих и покраи мчу-то неможах да хвана нищо.Сигурен съм че е там проблема не е в чипа за развивките .Приемам всякакви идеи.Пробвах и с други тунери но за съжаления небяха съвместими.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 02, 2008 10:44    Заглавие: Re: telefunken , saba tx90 приодично губи синхронизация Отговорете с цитат

sliwen написа:
Сигурен съм че е там проблема не е в чипа за развивките

И по какво си сигурен?
Хубаво де какъв е проблема все пак да идеш и да купиш едно ново чипче и да го сложиш?
Явно е че дефекта се явява рядко и невинаги,както обясняваш...все си мисля че нещо се заблуждаваш.
Виж сега-този чип прегрява,просто е недомислен откъм охлаждане,оттам почва да губи понякога верт.синхронизация.Тва си е съвсем класическа болест за която съм сменил една камара и TDA8214 и TDA8218 и другите им братя от серията.Опичат се и почват от време на време да губят верт.синхронизация.
Затва и те насочих да вземеш НОВ чип.
Не държа и не гарантирам че проблема ти е 100% в чипа...казвам кво бих направил...
А дали е в чипа или не се разбира и с осцилоскоп на входа за видеосигнал на чипа.
Или ако не ти се дават пари за нов чип-то вярно че не е евтин,па и има и много ментак от този-изрови барем още един чип за проба от шаси-да е сигурно че не е там проблема.
Отделно-отзад на гърба имаше едни тримери,които много прекъсват и се скапват-да не ти правят те някакъв въртел за момент.
Разтвори си и МЧУ-смени електролитите вътре,чипа може също да го смениш,припой хубаво-и вътре обикновено има доста "нагревки".
Абе то цялото това шаси е недоизчислено малко и недомислено.
Френска им работа...абе на хора дето си лапат пишките-вяра да им нямаш Mr. Green
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети