| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Avramov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 10:28 Заглавие: Sharp model 37GP-21S има звук а екрана е тъмен |
|
|
| Колеги ,телевизора не тръгваше,беше исъхнал кондензатора /470мф/10v/ на 5-те волта от захранването след подмяната телевизора стартира но държи тъмен екран със свук.Като вдигна ускоряващото напрежение от ТХО-то излиза бял екран с обрате ход.Мисля че може да е паметта но не мога да нямера дъмп.Някои патил ли е с подобен проблем.Междо другото профиласктично смених всички кондензатори на имулсното захранване ,на високата и на ниската страна. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
peshootvt Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 15:38 Заглавие: |
|
|
Не се сещам за видеопроцесора кой е, но проверете осцилограмите на R, G и B изходите. Друго - напрегението на извод SENS на видеото ако е под 7V, примерно около 3 и под 3V, значи видеотопроцесора е скапан.  _________________ За колегите съм Пешо Шарпа. Ако нещо Ви тревожи за SHARP, питайте. На никого не съм отказал.
Към клиентите - За мерси не ме търси. От утре не се плаща.  |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 22:10 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Мисля че може да е паметта |
А дали има изобщо памет? |
|
|
 |
Avramov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 12, 2008 12:26 Заглавие: |
|
|
| да,няма памет малкия чип се оказа вертикала и като краен резултат ,видеопроцесора е заминал.Дълго време е гледан /тръгвал е след часове накрая/с исъхнал кондензатор на 5-те волта и.Може и това да е причината. |
|
|
 |
|