| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivanrudev Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 15:53 Заглавие: Захранване на видео бебефон |
|
|
Здравейте, нужна ми е помощ от хора, които разбират. Имам следния проблем:
Донесоха ми от САЩ видео бебефон. И камерата и ресивера могат да работят на батерии и на захранване 9 волта от мрежата. В комплекта има само 6 батерии, достатъчни за едното устройство и два адаптера от 110 на 9 волта, 500 мА. Аз с всичкия си акъл, 'ентусиазирано' веднага включих адаптерите в мрежата да тествам и естествено спряха.
Първият ми въпрос е има ли вероятност адаптерите да се поправят? Как могат да се проверят?
Вкъщи имах стари адаптери от 220 на 3; 4,5; 6; 7,5; 9 и 12 волта. Пробвах с тях. С такъв адаптер камерата явно работи добре, но проблема е в ресивера, на който има и дисплей. Когато го включа да предава звук и картина, тръгва, но на екрана само премигващи вълни. Ако го оставя да предава само звук, всичко е наред. Като го включа на батерии всичко е наред. Много добър образ и картина. Само да уточня батериите в комплекта са 6 по волт и половина, на 1300 мА.
Как да подракам ресивера на ток, какъв адаптер да търся и от къде?
Предварително благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 16:17 Заглавие: |
|
|
| Ами търсиш адаптер 220V AC > 9V DC/500 mA (може и повече mA). Този, който имаш, вероятно не му е добре филтрирано изходното напрежение, или е повреден - прекъснал диод от греца и е станал еднополупериден изправител, или фабрично си е такъв. Ако разбираш най-добре е да си направиш стабилизиран изправител - траф, грец, по-големичък ел. кондензатор, 7809. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 16:18 Заглавие: Re: Захранване на видео бебефон |
|
|
| ivanrudev написа: | | ....Как да подракам ресивера на ток, какъв адаптер да търся |
С адаптер удовлетворяващ условието и по ток написано по-горе - 500мА. Този който имаш явно е слабичък и заради това са ефектите.
Да уточним и друго, това: | Цитат: | | са 6 по волт и половина, на 1300 мА |
са мА часове, което е мерна единица за капацитет на акумулаторната батерия.
Така, че си търсиш адаптер на 9V минимум на 500mA.
Не си уточнил и дали адаптерите са били AC или DC, обърни внимание и на това като го намериш. Освен това ако е DC кое е плюса. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 18:30 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за активността. Определено не разбирам, за това питам вас. Адапторите, които имам и двата са АС DC. А как да разбера кое е плюса? Това, което ме смущава е, че и с двата адаптора ресивера не показва картина. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 18:36 Заглавие: |
|
|
Качи снимка на оригиналния адаптер.
Трябва да пише нещо на него и/или мястото на куплунга където се включват в ресивера.
Темата ти я местя в "Общи ...", че не и е много тук мястото. |
|
|
 |
ivanrudev Нов потребител

|
|
|
 |
Данаилов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 20:38 Заглавие: |
|
|
| Според мен не ти стига тока от адаптерите,пробвай с по мощни(1А).Ако си от Варна мога да ти помогна,аз работя във фирма за видео наблюдение. |
|
|
 |
ivanrudev Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 21:30 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за отговора. От София съм |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 21:47 Заглавие: |
|
|
Не мисля, че е кой знае какъв проблем да се намерят що годе качествени ("китаеца" който се превключва определено не е такъв) адаптери каквито ти трябват, а именно:
9V DC минимум 500mA с + в центъра! на жака |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 23:08 Заглавие: |
|
|
| Може да се отвори оригиналния адаптер и да се смени трафа.За да се оправи стария може да се навие първичната наново за 220 В ,но това си е голяма играчка ! |
|
|
 |
|