|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
woodterm Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 03, 2005 0:10 Заглавие: pic mcu - електронно запалване |
|
|
Здравейте!
Имам следния проблем: искам да си направя електронно запалване с PIC. Как да филтрирам смущенията от бобината и двигателя така, че да не разстройват работата на процесора? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ariel Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 03, 2005 0:18 Заглавие: електр. запалване |
|
|
| Темата за мен е интересна. Дъвча я от 20 год. Какво точно ще правиш с пика? |
|
|
 |
Grrr Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 03, 2005 19:11 Заглавие: Re: pic mcu - електронно запалване |
|
|
| woodterm написа: | Здравейте!
Имам следния проблем: искам да си направя електронно запалване с PIC. Как да филтрирам смущенията от бобината и двигателя така, че да не разстройват работата на процесора? |
Поразрови се малко из руските саитове , там има доста информациа за ел. запалвания , може да използваш само входната част , и от там я вкарваш в PIC-a, това важи ако си с обикновенно делко, но ако си с датчик на ХОЛ нещата стават по лесно, тои ти вади идеален правоъгълен импулс с едно съпротивление и направо в PIC-a
От там вече какво ще правиш сам решаваш , но имаи предвид че така само обороти може да следиш и ако дадеш повечко предварение на делкото ще може да си играеш с ъгъла на запалване
Кажи какво точно си намислил да ти се отговори по конкретно  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|