| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stambolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 18:54 Заглавие: Търся схема на стабилизатор - автотрансформатор за 220 V |
|
|
Търся схема на стабилизатор - автотрансформатор за 220 волта. Имам проблем с напрежението в дома си, понякога е много ниско, стига до 170 волта. Заредил съм се с няколко Стабора, вършат ми идеална работа. Проблемът настъпва, когато искам да ползвам по мощен консуматор (електрожен, циркуляр и т.н.). Намерих едно латерче за временно ползване, но то не ми решава проблема напълно, защото настройката се прави ръчно (не мога постоянно да превкючвам галетата). Търся схема с автоматично превключване на обхватите за около 4 kW.
Е-ОН Господ да ги накаже . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 20:37 Заглавие: |
|
|
| Тук има схема на такъв стабилизатор. Можеш да ползваш идеята, с по-мощен трансформатор. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 04, 2008 21:22 Заглавие: Re: стабилизатор |
|
|
| Благодаря ти за изпратеното, но аз търся схема на нещо по-мощничко. Чувал съм за схеми, управлявани от тиристори и се говори за 4, 5, 6 ... до 10 kW. Затова търся нещо по-атрактивно. Искам да го включа след електромера и да не се притеснявам, че ми е включен бойлера, печката и т.н. |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пет Апр 04, 2008 21:32 Заглавие: Re: стабилизатор |
|
|
| Stambolov написа: | | Благодаря ти за изпратеното, но аз търся схема на нещо по-мощничко. Чувал съм за схеми, управлявани от тиристори и се говори за 4, 5, 6 ... до 10 kW. Затова търся нещо по-атрактивно. Искам да го включа след електромера и да не се притеснявам, че ми е включен бойлера, печката и т.н. |
Подобно нещо ще ти излезе по евтино ако си го купиш като готово изделие. Отделно ако не си професионалист в областта на електрониката забрави да направиш нещо любителски. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 04, 2008 21:59 Заглавие: |
|
|
| имаш ли някаква идея като схемно решение . останалото ще го решаваме заедно с колегите от чата .нали затова сме в кюпа .предполагам и други го имат този проблем. |
|
|
 |
|