| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 7:26 Заглавие: Захранване на климатик-как? |
|
|
| Интерсуваме къде да монтирам контакта от който ще се захранва климатик в нов апартамент.На колко см. от тавана трябва да се монтира контакта,защото съм виждал в по-стари жилища кабела да виси от тавана до пода и ми се вижда доста неестетично? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 15:18 Заглавие: |
|
|
| Аз го поставям на 30 см от тавана, но преди това проверявам дали точно тук не минава цялата инсталация, че може да стане беля! За още по-красиво използвам кутия за постоянна връзка, вместо щепсел. |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 15:25 Заглавие: |
|
|
| Писах в другата тема но явно е имало две и модераторите са изтрили едната. На 30 сантиметра е добре от тавана. Даже по стандарт си е така. Само се огледай за инсталацията да не минава от там както е писал emil74. |
|
|
 |
nebelservice Опитен потребител

|
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 19:59 Заглавие: |
|
|
Не ти трябва контакт. То е ясно, че ще копаеш, за това от най-близката разкл. кутия на друг контакт изкарай инсталацията направо в климатика. След монтажа на тялото, излаза се свързва директно към лустърклемата или там каквото е.
Чисто, просто и естетично.
Прочети забележките на emil74 и Колев, защото много от инсталациите са разположени на 30-40 cm под тавана! |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 20:34 Заглавие: |
|
|
Съвета на Minkov е добър, понеже и според мен един контакт до тавана не ми изглежда добра идея (или по точно много естетично).
Другия начин, за да не виси кабела като черво, е кабелен канал 1 - 1.5см. ако разбира се кабела не се намира по средата на стената. |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 22:04 Заглавие: |
|
|
| Ако сега изтегляш инсталацията пускай кабел директно до таблото а за контакта ти казаха вече: горе до тавана и по възможност най близо до външното тяло |
|
|
 |
|