|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Deltichko Нов потребител

Регистриран на: 10 Ное 2007 Мнения: 19 Местожителство: гр. Съндърланд
|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 17:14 Заглавие: Хардът не върти |
|
|
Днес сутринта забелязах, че единият ми хард диск (Seagate Barracuda 200 GB ATA) не се вижда в My Computer. На него има само важна информация, Уиндоусът е на един друг (Maxtor 40 GB). Рестартирах и видях, че при намирането на IDE устройствата BIOS не го изписва и си продължава без него. Разпознава само Макстора и DVD записвачката. Отворих кутията и погледнах харда. Беше хладен, а не се чуваше и как върти. Рестартирах пак и беше същото. Студен е - просто не стига ток до него. Сложх го на различни изводи на захранването, но е все същото. Като казах, просто не идва ток до него. Въпросът ми е къде е повредата и как може да се оправи. Възможно ли е да се отърва само със смяна на захранващия куплунг на харда или само със запояване на някой елемент по платката с електроника? Тоест мислите ли, че няма да се наложи да търся платка с електроника за този модел, защото виждам, че е много трудно по тази система, пък и е несигурно? _________________ http://www.bulforums.com/sandacite/ - форумът за стари телевизори
| Polmax? написа: | Продавам мунитор:
ЕЙЗО 17 инча Траба Цена -70 пари.
|
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 0:28 Заглавие: |
|
|
http://hardwarebg.com/forum . Търси потребилеля Samo - той се занимава с въстановяване на информация от повредени хардове, общо взето при хардовете рядко има малки проблеми. Можеш да му го дадеш да ти извлече инфото докато не си го счупил повече. Все пак си прецени дали си струва да плащаш за информацията в него... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Technician Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 26, 2008 9:50 Заглавие: |
|
|
| Верно че има вероятност да ти извлекат информацията от харда обаче има и голяма вероятност да не стане нищо.Моят съвет е да потърсиш от някаде същия модел хард диск който да е повреден но със работеща платка за управление и да я смениш с твоята,ако не можеш да намериш и ако информацията ти е много важна просто копуваш нов хард диск същия модел или втора употреба,сменяш платките и ако е дал господ имаш абсолютно работещ хард диск.Аз съм със два Seagate Barracuda 2x250gb свързани във райд масив и вървят пефектно и са доста бързи,просто Seagate както всички други производители имат некачествени модели хардове и 200 gb е един от тях.Дано съм ти помогнал с нещо. |
|
|
 |
Deltichko Нов потребител

Регистриран на: 10 Ное 2007 Мнения: 19 Местожителство: гр. Съндърланд
|
Пуснато на: Нед Апр 27, 2008 7:00 Заглавие: |
|
|
Благодаря за мненията. Смениха ми го от фирмата, само язък за информацията, още не съм я възстановил цялата.  _________________ http://www.bulforums.com/sandacite/ - форумът за стари телевизори
| Polmax? написа: | Продавам мунитор:
ЕЙЗО 17 инча Траба Цена -70 пари.
|
 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|