| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
VGS Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 22:45 Заглавие: Токоизправител за извънбордов мототор |
|
|
Здравейте,
почти нищо не разбирам от електроника но имам желание сам да си направя една джиджавка. Става въпрос за следното:
Имам извънбордов двигател за лодка 8 коня, който има динамо и подава променлив ток 12 V . Искам да го свържа със акумолаторна батерия така, че по време на работа на мотора батерията да се зарежда, а самата батерия да може да се иползва през цялото време.
Моля да ми дадете съвет как да се справя със задачата която съм си поставил. Какво трябва да си купя за да си направя сам, схема или ако мога да си купя всично направо готово и само да си го монтирам.
Ако ви се вижда проблема смешно прост , моля не се подигравайте а помеогнете  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 1:26 Заглавие: |
|
|
иди в наи близкия магазин за електроника и си купи 1 грец 50А и си готов
внимаваи как го връзваш |
|
|
 |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 11:50 Заглавие: |
|
|
Тези 12В няма да са точно 12В.
Акумулатора трябва да се изключва да зарежда след пълно зареждане (продължителна работа на мотора).
След греца може да се сложи и едно автомобилно реле, което да изключва при достигане на дадено напрежение в/у акумулатора (при колите е така). А консуматорите винаги ще са си включвени към акумулатора |
|
|
 |
VGS Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 16:53 Заглавие: |
|
|
Добре за сега ясно.
Благодаря!
А ако взема да монтирам регулатор на тока от някакъв мотоциклет дали ще има вграденo реле вътре , което да ми прекъсва тока при зареждане на акумолатора ?
Акумолатор 35 Аh, 12V
Последната промяна е направена от VGS на Пон Апр 07, 2008 23:16; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 20:12 Заглавие: |
|
|
| Ами зависи какъв акумулатор ще използваш. |
|