| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 8:46 Заглавие: Настройка на Crown CTV 2916 Шаси:11АК52 |
|
|
Здравейте,
Вчера родителите ми ме помолиха да им настроя телевизора (CROWN CTV-2916 100Hz Шаси:11AK52) и се сблъсках с неочакван проблем: не мога да пусна Автоматичната настройка на каналите от менюто, а и след като направя ръчна такава не мога да я запаметя . Вече има запаметени някакви настройки, но искам да ги направя наново. Проблема е, че не виждам бутон "ОК" на дистанционното (оригиналното е), а и не знам кой друг изпълнява тази функция. В инструкцията пише за потвърждение бутон "ОК", за отказ: "TV"(този работи и излизам без проблем). |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 8:53 Заглавие: |
|
|
Оригиналното би трябвало да изглежда така (или доста подобно):
Ако не е това - качи снимка да погледнем. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 9:06 Заглавие: |
|
|
| Уви, не е съвсем същото. Стрелките на навигацията са заоблени, разположени в елипса, другите ги има но с по-рзлична подредба, а на средния не пише "ОК". Друг вариант е да не функционира самият бутон, но ТВ-то е съвсем ново?!? Ще пусна снимка по-късно. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 9:09 Заглавие: |
|
|
А другия вариант е да са им продали телевизора не с пулта който трябва. Този пулт (за който говориш) е доста разпространен за различни шасита на Vestel и разликата е именно в отсъствието на въпросния бутон.
След като е нов, в книжката към телевизора няма ли картинка на пулта?
Пулта им вероятно е нещо от този сорт тогава:
 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 9:23 Заглавие: |
|
|
| По-скоро прилича на сивото (от 2-рия пост), с много малка разлика. Лошото е, че са взели последния (мострата) от щанда и едва ли ще има с какво да го сменят в магазина. Мога ли да намеря подходящо някъде? |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 9:33 Заглавие: |
|
|
И какво като е мостра,да не са я платили наполовина?Как така за гаранционен чисто нов телевизор ще купуваш дистанционно.Отиди в магазина и си изискай нужното ,да се оправят.Ти си си платил за работещ телевизор с работещо дистанционно,нали така? _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 10:00 Заглавие: |
|
|
| Дистанционното работи, но явно лисва бутон ОК. Родителите ми са възрастни хора - няма да тръгнат да се разправят, а на мен ще ми е по-изгодно да купя друго, отколкото да хабя време, нерви, средства и т.н. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
ogi tv Опитен потребител

Регистриран на: 07 Апр 2006 Мнения: 243 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 21:38 Заглавие: |
|
|
RC е прав. Оригиналният пулт е този от първия МУ пост или пулт-2440. _________________ Роден да ловува-Принуден да работи |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 8:38 Заглавие: |
|
|
Благодаря много!
Днес ще потърся такова. |
|