|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 12:10 Заглавие: Проблем с БТК ADSL |
|
|
Здравейте. Преди 6 месеца минах на тарифен план 4096 BIZ. Без проблем през този период от време, интернета си се доставяше без проблем от БТК. Преди 5 дни се прибрах и разбрах, че интернет липсва. Погледнах модема и забелязах, че светодиода на DSL непрекъснато премигва и за 10 15 секунди спира да мига и несвети. Разбрах, че проблема не е при мен и се обадих на 0700 17 111. От там направиха замерване или каквото и там да правят и ми се обясни, че има загуба на сигнал т.е. модема неможе да се свърже към централата. Щели да го подадат към колегите си във Велико Търново. Така и стана. След един ден на вратата ми цъфнаха от БТК и то от тези, които подържат линиите за телефоните с обяснението им, че им било предадено, че сме нямали телефон. Поправих ги, че това не е така и, че телефон има а интернет няма. Обясниха ми, че на кутията, която е на 100 метра от вкъщи сигнала излиза и, че няма проблем по чифта. Поканих ги да влязат и да видят какво е положението. Разбраха, че проблема не е в тяхната компетенция но все пак потърсиха хората, които се занимават с DSA-ла в централата. След като им обясниха, че по чифта няма загуби и проблеми, онези от централата поискаха да приказват с мен. От този човек, който беше отсраща на слушалката ми обясни, че понеже скоростите се увеличавали с което честотната лента на каналите нараствала, това щяло да смущава свързването на модема с централата. За това ми предложи да ми намали скоростта на 2048 BIZ, с което нямало да има проблем. Обясни ми се, че ще ползвам 2048 BIZ на цената на 4096 BIZ освен ако неотида в центара на БТК и не заявя другия план. Казах им, че по малката скорост не ме устройва и, че невиждам каква е логиката да се увеличават скоростите и това да влия на моя интернет, при положение, че по чифта няма никакав проблем. И преди това са се увеличавали скоростите но ... нямаше проблем от такова естество. Казах му да не ми пипа скоростта, при което ми се заяви, че проблемите тепърва почвали. Така и се оказа. Имаше интернет около 1 ден в който бях на работа и като се прибрах проблема се повтори. Общо 4 дни нямах интернет през което време направих 3 обаждания на 0700 17 111. Попитах ги как е върната 1-вата повредата, понеже когато се даде такава, след отстраняването и, от съответното поделение се дава обяснение каква е била тя. Е в моя случай липсва обяснение. Подадох я пак и с голямо търпение дочаках днес когато най-накрая ми оправиха интернета. Но ... със план и със скорост 2048 K/bit. При 4 обаждане, днес ми се каза, че и на трите подадени повреди нито на една е обяснено какъв е точно проблема и дали е отстранен. От цялата неприятна ситуация, искам да попитам някой, който е запознат с този вид проблем. Възможно ли е наистина повишаването на скоростите да влияе на моя модем по някакъв начин ? Как може да ми се понижава скоростта без мое знание, при положение, че в месечната сметка аз ще трябва да платя за двойно по-голяма, да не говорим, че няма да има преспадане на тази цена от 4-те дена през които не съм ползвал интернет. При преминаване от по-голяма към по-малка скорост се запралаща сумата от 36 лева ако не се лъжа, но при положение, че абоната иска това. А аз неискам по-малка скорост понеже не ме устройва. Ако прекратя договора с тях, се плащат неустойки, които са в размер на всички оставащи месечни такси до края на изтичане на договора. Но това е когато абоната се отказва от услугата по негона вина, а при мен вината е на БТК че неможе да осигури тази скорост която ми е осигурявало 6 месеца . _________________ http://extrahost.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 13:38 Заглавие: |
|
|
| В съда май ще е най добре...В договора вероятно е посочено какво трябва да получаваш и какво да плащаш... |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 14:08 Заглавие: |
|
|
Малко извън питането на автора на темата.И аз се ядосвах че преди месец преподписах едногодишен договор за един мегабит с кеибъл тел .Но има и хубава страна явно, че с колегите се познаваме отлично и няма никакви проблеми трябва само да вдигна тел.( за което съм им благодарен).А аз съм от хората които си търсят правата и направо ще съм бесен ако ми се случи това. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 15:08 Заглавие: Re: Проблем с БТК ADSL |
|
|
| hapy_boy_21 написа: | | Обясни ми се, че ще ползвам 2048 BIZ на цената на 4096 BIZ |
Дори и само това е достатъчно за да ги почнеш. Има КЗП и т.н. Нещо те плакнат, в правото си да изискваш уговореното в договора, все пак те освен права имат и задължения. За начало писмена жалба с входящ номер. За да е документирано. Между другото в Търново са проверяващите на БТК за целия район между Плевен, Русе, Габрово, така че ги посети и тях. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж
Последната промяна е направена от Филипов на Вто Апр 08, 2008 17:49; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 16:53 Заглавие: |
|
|
| Това за проблем заради увеличаването на скоростите не ми звучи достоверно. По форумите преминалите на новите скорости вече се хвалят как всичко върви без проблем и теглели торенти с 12 мегабита / сек. Я тръгни от модема и прегледай внимателно всички връзки, пробвай да смениш сплитера с друг от някой познат и др. Преди три месеца инсталирах един ADSL на едни познати, но на три пъти после ме викаха да видя защо им спрял нета, и трите пъти се оказа лошо контактуване на единия куплунг на сплитера. Първия път кримпнах нов куплунг, втория път само го изключих и го включих, а третия път му забих една клечка за зъби и повече не са ме викали. |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 18:51 Заглавие: |
|
|
eler,
Браво (за клечката за зъби)! Ако така ремонтираш и другата електроника ...
hapy_boy_21,
Сега на въпроса -заявяваш повреда в ADSL на Call Center Плевен. Направо искаш да дойде техник с резервен комплект: модем, сплитер, RJ45 кабел (турскосин LAN кабел), два сиви кабела RJ12 (телефонен), розетка телефонна. Да ти направят проверка на място с техния PC на връзката и после с твоя! Освен това един PC ли имаш или са мрежа?
Ако откажат - директно тъсиш връзка с Регионалния директор и се оплакваш на него. Ако и това не помогне - просто не знам.
Хубаво е все пак преди това да погледнеш дали всички розетки, сплитера, кабели и т.н. са си на мястото. Рестартирай си едновременно модема и PC-то, ако се наложи и от Reset бутона на модема и после се логваш с името и паролата, написани в договора.
Не искам да обяснявам как се е получил проблем с твоята скорост, въпреки, че ми е до болка ясно! Само не мога да разбера ако си бизнес абонат, защо те самите си създават проблеми с клиентите? |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 19:19 Заглавие: |
|
|
Всичко е така както си го написал.Обяснили са ти че по чифта няма проблеми защото хората които са дошли няма с какво да ти го измерят. По принцип там където трасето е лошо се получава точно това.При вдигане на скороста и лошите параметри на чифта битовите грешки се увеличават от там връзката модем-диеслам става нестабилна и се разпада от време на време. Единствения начин е да се подбират чифтове докато се намери добър такъв.Отделен е въпроса че понякога няма такива в дадена точка.В Плевен има например лоши точки където хората плащат за 2 мб а реално ползват 0.5мб само и само да няма сривове.Да могат да ти намаляват скороста но ти винаги може да си я провериш на сайта www.speedtest.net .Всичко това е плод на старата неподържана с години мрежа в която новите собственици не инвестират.Просто се чудя какво предстои като вече започва ъбдейт на модемите на абонатите на 9 и на 12 мб.Това в някои точки на населените места направо е немислимо.Това което ти предложиха по -горе може да направиш.Тоест да прегледаш всички връзки да кримпваш нови RJ конектори и ако имаш проблем досаждаш на местните да ти намерят по хубав чифт  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 19:53 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | | Просто се чудя какво предстои като вече започва ъбдейт на модемите на абонатите на 9 и на 12 мб. |
Мога да ти отговоря веднага - гърч за раята в БТК и биене в гърдите от страна на началниците, че са успяли да накарат хората си да работят! При положение, че съвсем наскоро се изгавриха с тях по отношение на премиите за миналата година и заплати за тази! Ама не се знае до кога ще могат да го правят! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 20:02 Заглавие: |
|
|
Да за съжаление е точно така. Търговския отдел е едно а експлоатацията друго.Това е като мащехата и сирачето. 100 % от търговците нямат технически познания и не знаят какво всъщност продават на клиента.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 20:16 Заглавие: |
|
|
Да, ама прибират парите на хората. А на теб ти влиза без вазелин. И евентуално чакаш поредното съкращение. Или им се впрягаш и сам си подаваш молбата, както те те насърчават. Приказката за магарето, което е товарено все повече, докато умряло.
На мен ми е чудно защо досега е получавана договорената услуга и сега изведнъж не може да се получава? Нали hapy_boy_21 досега е бил доволен? И явно му трябва по-висока скорост, за която е плащал и я е получавал? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|