| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bugy_barabata Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 17:30 Заглавие: изчисление и навиване на високочестотни трансформатори |
|
|
| Имам за курсова работа да изчисля импулсен стабилизатор на напрежение за усилвател и сам решил да го реализирам.Изчислих си трафчето и почнах да го навивам.навих си първичната намотка както си му е реда използвал съм тороидална сърцевина.Въпроса ми е някой може ли да ми каже каква изолация да ползвам м/у първичната и вторичната намотка.Чувал сам че вторичната намотка се навиват двете намотки успоредно. Така ли да го изпълня или може всяка намотка по отделно |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 17:49 Заглавие: |
|
|
Не може по отделно трябва 2-те намотки успоредно. А по конкретно за какво импулсно става на въпрос. За да ти каже някой за изолация или каквото и да било трябва да знае с какви напрежения с какви токове се борави. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
suantito Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 20:26 Заглавие: |
|
|
| Ами ще споделиш ли формулата и начина на изчисление на трансформатора как се навива защото сам се захванал с едно импулсно и срещнах проблем с навиването и изчисляването на трафа. |
|
|
 |
Bugy_barabata Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 19:21 Заглавие: |
|
|
Ами захранва се от мрежата. Формулите могат да се намерят в една книжка със заглави "Наръчник по токозахранващи устройства" с автор Н.Стефанов, издателство "Техника" София 1991.С това импулсно ще захранвам услвател изходните данни са 2Х45V/2X4A,12V/1A и честота от 70kHz.Темата за тия захранващи блокове почва от 98 страница.
Последната промяна е направена от Bugy_barabata на Чет Апр 10, 2008 19:35; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 19:26 Заглавие: |
|
|
И книжката я има в спойка-инфо сканирана при силистренци
http://www.kn34pc.com/ _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
suantito Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 21:24 Заглавие: |
|
|
| Благодаря много, и на мен ми казаха този наръчник но от библиотеката сам взел нчкакво друго издание.... |
|
|
 |
|