| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Таралеж Гост
|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 0:14 Заглавие: Инструмент за тримери, безопасно |
|
|
Знам че ще ми се посмеете и ще ме нахокате да отида да си платя, но все пак да питам.
Наскоро си носих кинескоския телевизор на ремонт. Оправиха ми го, благодаря, обаче са се заиграли с баланса на бялото и образа е ужасен според мен. (SUB BRT и G Drive са настроени прекалено високо, а G bkg е прекалено ниско) Искам сам да си направя баланса, но пролема е че тримерите са на платката която в основата на тръбата и са от странта на тръбата, и за да ги стигна с отверка трябва едва ли не да си допра раката на тръбата.
Правил съм процедурата на застаряващи crt монитори на приятели преди години и знам как се прави като действия, но на мониторите най-често си бяха хубави потенциометри с пластмасови накрайници които спокойно да си въртиш без инструмент и бяха на задния ръб на шасито.
В телевизора ми обаче не са, и не искам да бъркам с отверка толкова близо до работещ кинескоп (все пак трябва да подавам референтни образи).
Ще ми препоръчате ли някакъв инструмент с който да го направя достатъчно сигурно или ще ми се изсмеете?
За съжаление опита ми с компютри и мрежови устройства които да човъркам под ток е доста по-голям от колкото телевизори. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 2:30 Заглавие: |
|
|
Някакво специално приспособление???
А след като са го оправяли, няма ли гаранция и възможност за рекламация? Когато човек пипа вътре в телевизора, естествено трябва да внимава да не го хване тока, както и да не развали нещо, вместо да го оправи! Но от така зададения въпрос се вижда, че не Ви достигат знания и умения. Нека и другите колеги да преценят дали трябва да Ви се подсказва. Аз засега се въздържам. Този Вашият случай ми припомня за мониторите в 1комп. фирма. Оставих 1 за следващия ден и собственикът на фирмата ми каза, че той го е оправил и го сглобил, при условие, че няма необх. знания. Отворих го наново и видях екранчето на платката на кинескопа да шава както си иска-бях го разпоил, за да оправям спуканата платка. И какво намерих?! Решил той да действува вместо мен! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Таралеж Гост
|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 2:58 Заглавие: |
|
|
За рекламация пишше че може само на ремонтираната част. Според техника там не бил ремонтирал кинескопа а само настройвал баланса (що го е бутал като си беше рефектен, а интересно защо го е омазал целия със силикон) и следователно за това не мога да правя рекламация.
С удоволствие бих си и платил на накой който обаче да ме изтърпи да му седя на главата и да направи баланса както аз го искам. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 9:58 Заглавие: |
|
|
| Таралеж написа: | | С удоволствие бих си и платил на накой който обаче да ме изтърпи да му седя на главата и да направи баланса както аз го искам. |
Пиши за кой град става на въпрос де.Все ще се намеря някой който да те изтърпи да му висиш на главата.
Принципно при положение че е правена регулировка на RGB може да си търсиш гаранция за това нещо.
Ако разбира се става дума за нещо наистина "забележително" като баланс.По принцип баланса си се прави съвсем стандартно и всички колеги го знаят.
Виж ако вече ти искаш нещо фрапиращо-твоя си работа.Хора всякакви.Ейгое има тука един колега гледа телевизора му да дава в червенко повече,ние предпочитаме да синее,колегата Коцев след последните дни всичко му чернее.
Та така.
А иначе си се настройва с отверка-най обикновена.В краен случай с изолирана дръжка.Няма "приспособления",няма нищо.
Ако не си сигурен в това дали ще се справиш и дали няма да направиш някой по-голяма беля (а ти видимо не си-за да повдигаш такава тема)-носи го а някой там да направи процедурата и това е. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Нед Апр 13, 2008 10:06; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 10:01 Заглавие: |
|
|
За инструмент- ифирмяш си парче пластмаса като отвертка и си готов. А за ремонта- щом е пипал там- значи е ремонтирал! Ако ти беше счупил тръбата и да каже- "ми аз не съм ремонтирал там" ?? Не каза откъде си.
П.П. Божилов ме е изпреварил с една гума на балканче  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 10:09 Заглавие: |
|
|
То по принцип на тия тримери няма сериозни напрежения.Пак зависи от телевизора де.
Така че може и някаква шлаухка да надене на отверката за "чорап" и толкоз.
Виж иначе по платката на кинескопа си има доста хубави напрежения и ако не внимава човек може да има къх  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
elenizori Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 19:07 Заглавие: |
|
|
| Дупки за тях през платката няма ли? От видимата страна не може ли да се регулират. Аз за такива места имам пластмасова отверка. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 19:27 Заглавие: |
|
|
После аз съм търкал клавиатурата си сега остава да му дадете съвет да си я издялка и от чамова дъска направете я темата поне 5 листа че да съвсем дюшеш  |
|
|
 |
Таралеж Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 8:19 Заглавие: |
|
|
| От София съм. От лицевата страна има едни съвсем малки дупчици, сигурно Ф1.2 или Ф1.5 през които се вижда металната пластинка на тримера. Не искам по-специален баланс, ама в момента ярките цветове ми зеленеят и ми е прекалено светло че чак боде. А във тъмните части зеленото липсва и лилавее. И много ме дразни. |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 8:58 Заглавие: |
|
|
Не си писал какъв е телевизора и на колко години е. Според мен за да се наложи подобна намеса, значи кинескопа си е тръгнал и трябва да се направи компромис. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
|