|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 10:23 Заглавие: |
|
|
| съгласен не става! сега го начертах и го усмислих може да има и 12 и 36 без диоди или тем подобни но не може да се зареждат което не голям проблем но ако дадете идея ще съм много благодарен |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 11:52 Заглавие: |
|
|
Да, така става. И ако изключим евентуални смущения от евентуални импулсни устройства няма да ти се бъркат веригите (напреженията) и няма да гори нищо освен ако не е чувствително към тези смущения.
За зареждането не че не може хич да стане но май няма да е съвсем простичко и темата би станала дългичка. Има различни варианти. Например от генератора излиза променливо напрежение и след това се изправя. Ако някой знае да каже дали не може да се направят разделителни трансформатори. Тока на заряд ще трябва да се ограничава така или иначе за да не дефектира генератора. Може и да смениш генератора с по мощен такъв .. ако механично е възможно. Опъването на ремъка също зависи от консумацията.
Имай пред вид и че така или иначе единия от акумулаторите ще се разрежда пръв (без да се усетиш) и ако не изключиш консуматорите на време има добра вероятност много бързо да го прецакаш. Т.е. ще е добре да следиш напреженията и на трите по отделно.
По-удачния вариант (по-лесен, по-евтин .. но според зависи) е ако направиш или преработиш един трансвертер. Взимаш примерно един UPS за компютър за 12 волта (един акумулатор 12В) и преработваш трафа да изкарва 36 (или колкото ти трябват) вместо 220. Тогава ще ти трябва само един акумулатор и нещата се опростяват значително. |
|
|
 |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 12:36 Заглавие: |
|
|
проблема идва със стабилизирането на U от генератора на 36 в и едновременно на 12 а идеята за ups ми допада но трябва да си купя нов (мощен) за Х лв което ме притеснява
пп а защо не си регистриран |
|
|
 |
*joda Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 15:13 Заглавие: |
|
|
регистриран съм ама съм на друг комп.
Може да ти се струва по-скъпа идеята с UPSa но в крайна сметка ще ти излезе по-евтино защото единственото което трябва да модифицираш е трафа на UPSa. А между другото си имаш и направо 220 волта (без преработка) в случай че не ти трябват на всяка цена 36. Иначе с акумулаторите имаш да правиш система за зареждане и контрол като и това струва пари и време. Сметни си само цената на проводниците и ще се изненадаш. Че покрай модификациите ще изникнат и други проблеми а може и по буса да скапеш нещо. И като цена и като време ще ти излезе по-скъпо. А един UPS (или трансвертер за 220В за кола) ти е 100-ина лева (а може и на старо). Трябва само да е за един акумулатор 12В (ако е UPS). Включваш и си готов. В краен случай имаш една вторична да коригираш. Мощността на UPS-a е предостатъчна. При дадена 600 вата със сигурност ще изкара 300-400 при продължително натоварване. КПД-то не знам какво е ама виж. Захранване от мощен усилвател за кола също върши работа.
Продължението на дебата,понеже нямаше нищо общо с дискутирания въпрос го отцепвам и го местя в говорилнята.
Линк |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|