|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
borovaneca Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 04, 2005 8:54 Заглавие: реле за време-помощ |
|
|
Здравейте.Не съм професионалист в тази насока,но ми е нещо като хоби.Реших да си направя едно реле за време за което си купих платка и елементи.След като запоих елементите предолагам се досещате какво стана.Релето не заработи.Значи ,след като измерих волтажа на бобината на релето-24в. се оказа ,че е 12.7в. Предполагам,че съм объркал нещо в греца. На платката не е показано добре кое на диодите е анода и катода. В смисъл има само знака "+".Лошото е ,че аз не зная кое е '+" анода или катода.Като ги измервам с мултицета ( + на анода )ми показва отчитане.В обратна посока неотчита.Доколкото съм запознат значи диодите се изправни.Моля кажете кое на диодите (изправителни и ценерови) е "+" на платката -анода и ли катода.Ето и линк на схемата: http://karakuda.centrum-group.com/electro/releta/relevreme8min.doc _________________ ahaaaaaaa |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Фев 04, 2005 12:28 Заглавие: |
|
|
Да ама плюса излиза от катода явно си ги запоил наопаки  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|