Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SEG ct2536 губи верт. синхронизация

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivcho_k
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 12:22    Заглавие: SEG ct2536 губи верт. синхронизация Отговорете с цитат

Шасито е изпълнено с ta7698 и ta7680 saa1293. Знам че проблема с вертикалната синхонизация и хрночен при тези шасита. Проявява се само на някои програми. Сменях кондензатори, МЧУ, Ta7698 и тример за верт. синхронизация. Освен това при свален кабел на антената изображението е бяло а не със снежинки. Друг проблем който повече ме притеснява е че телевизора гасне и минава на стенд бай 5 мин. след включване. Някакви идеи най вече за стенд бая тъй като проблема със синхронизацията го ограничих приемливо.
Благодаря!

Последната промяна е направена от ivcho_k на Сря Апр 16, 2008 12:26; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 12:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема с 5-те минути най-вероятно е свързан с невярна опция и/или липса на сигнал към съответния крак.
Но за да е по-ясно трябва да си признаеш версията на 1293?
Какво пише след това?
Друг е въпроса, че и при така описан другия проблем е напълно възможно двата проблема всъщност да са един и същ ако сигнала за "наличие" на програма се формира от кадровите и хоризонталните синхроимпулси.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivcho_k
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 12:28    Заглавие: Отговорете с цитат

SAA1293a-03
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 12:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Има опция с помоща на която този "ефект" може да бъде изключен, но тогава при липса на програма няма да се изключва след 5 мин.
Така, че огледай какво става на 28 крак ако не се лъжа (ще погледна, но мисля че беше той входа).

Edit: Не бъркам. Това е крака. Активното ниво е високо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivcho_k
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 12:48    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Има опция с помоща на която този "ефект" може да бъде изключен, но тогава при липса на програма няма да се изключва след 5 мин.
Така, че огледай какво става на 28 крак ако не се лъжа (ще погледна, но мисля че беше той входа).

На 28 крак (v triger in) има импулси с леко изрязан връх. Мисля че са добре.
Но мисля да опитам с опцията. Да НЕ би да е ОТ СЕРВИЗНО МЕНЮ.

Последната промяна е направена от ivcho_k на Сря Апр 16, 2008 12:51; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 12:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Не са добре!
Трябва да имаш постоянно ниво при наличие на програма и проблема ти е свързан със синхроимпулсите.
Оправи ги тях и нещата ще се оправят.
Върнете се в началото
ivcho_k
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 12:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако съм разбрал правилно при наличие на програма трябва да има постоянна съставка на 28 крак. При мен еоколо 0.5 волта
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 13:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Не!
При наличие на програма трябва да имаш на този крак високо постоянно ниво близко до 5В.
Педи този крак вероятно има транзисторче (едно или две), а неговата база интегратор в който трябва да влизат вероятно хоризонтални и вертикални синхроимпулси. Интегратора е такъв, че при нормална картина да имаш това което писах по-горе.
Цялата тази "галимация" може да е реализирана и по друг начин и затова ти писах да огледаш какво (и от къде) има навързано на този крак.
Можеш да го откачиш и твърдо да го "опънеш" към петте волта, но това няма да реши проблема и телевизора няма да се изключва сам като изчезне програмата.

П.П. И за нов отговор има бутон . Не използвай постоянно Quote (цитат).
Върнете се в началото
ivcho_k
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 13:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отзива ще се насоча около 28 крак.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети