| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 8:20 Заглавие: 3Dfx Voodooo1 ? |
|
|
Попадна ми една такава видеокарта. Вярно че е доста старичка, но ми е интересно защо има 2 конектора - един мъжки и един женски. Дали мога да включа два монитора които да показват едно и също нещо към нея?
Ето и снимка на видеокартата:
http://mail.dir.bg/~plamil/img499.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Private Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 9:05 Заглавие: |
|
|
VooDoo взима сигнала от обикновената 2D карта и го превключва
само когато има 3D сцена за изобразяване - pass-through cable:
> Voodoo Graphics PCI
В по-новите видеокарти 2D и 3D функциите ги обединиха в един чип
и тази система отпадна. Не могат да се включат два монитора. _________________ -= All our life, we are beta testers =- |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 11:52 Заглавие: |
|
|
| Значи това нещо работи съвместно с друга видеокарта така че да ускори показването на 3D сцени, така ли? И изхода от другата видеокарта се свързва към входа на тази? А в изхода на тази се свързва монитора? Ако съм разбрал правилно де. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 12:23 Заглавие: |
|
|
Да, за всичко.
Всъщност, в някои случаи би могло да има един монитор за 2D изображението, а втори
да се включи и да показва само 3D изображението, като се спестява pass-through кабела.
Но пък няма голям практически смисъл точно при тази карта, доколкото е правена предимно за игри.
Може да се пусне някоя приятна графика да се върти и да радва окото от втория (3D) монитор.
Срещал съм професионална CAD машина с един черно-бял CGA монитор за стартиране от
DOS на софтуер, който после изцяло преминава на допълнителната видеокарта, работеща
със значително по-голяма резолюция само в графичен режим. _________________ -= All our life, we are beta testers =-
Последната промяна е направена от Private на Нед Апр 20, 2008 22:25; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 12:36 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на всички включили се до момента. И един последен въпрос. Как да си направя кабела за връзка със видеокартата? 2 конектора (мъжки и женски) D 15, и после 1 на 1 изв., 2 на 2 изв. и т.н. до 15 изв. като видео и синхросигналите са с екранирани кабели, или всички сигнали да са с екранирани кабели? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 12:45 Заглавие: |
|
|
> VGA pinout
> VGA (VESA DDC) pinout
Досега по монитори съм срещал индивидуална екранировка само на R/G/B,
а синхронизацията и другите сигнали си вървят в общата екранировка:
Можеш да ползваш и готов кабел, като му смениш само единият конектор:
 _________________ -= All our life, we are beta testers =- |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 17:56 Заглавие: |
|
|
| Благодаря. Смятам че оттук нататък ще се оправя. Ще пиша какви са резултатите. |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 19:41 Заглавие: |
|
|
то си има готови кабели D-SUB 15 M>F ...нама смисъл да си играеш да преправяш
 |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 20, 2008 17:08 Заглавие: |
|
|
| Предполагам че има и готови кабели. Проблемът ми е че най-близкия компютърен магазин е на 45-50 км от мен. Благодаря на всички които се включиха отново за помощта. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|