Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

питане за осцилоскоп

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
OkitO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Silistra

МнениеПуснато на: Пет Апр 25, 2008 16:48    Заглавие: питане за осцилоскоп Отговорете с цитат

Здравейте, всички ! Аз главно се занимавам с аудио електроника и със импулсни захранвания и съм решил да си купя осцилоскоп. Ползвал съм пет-шест пъти един малък и знам как и закакво се използва вече. Имам един въпрос към по-напредналите с материала хора във форума. http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=41336&topicshow=%EF%F0%EE%E4%E0%E2%E0%EC%20%EE%F1%F6%E8%EB%EE%F1%EA%EE%EF
Посочения в линка осцилоскоп дали ще ми върши работа ?
Мисля да го ползвам, за да видя честотния диапазон на правените ми усилватели, изкривяванията, формите на импулсите на импулсните захранвания и други подобни неща... Благодаря предварително за отговорите. Лека работа на всички !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 25, 2008 16:57    Заглавие: Re: питане за осцилоскоп Отговорете с цитат

OkitO написа:
Посочения в линка осцилоскоп дали ще ми върши работа ?

Да
И въпреки всичко аз бих отделил повече пари и бих си взел машинка от по-висок клас.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vlad_o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Апр 25, 2008 21:32    Заглавие: Отговорете с цитат

500 долара ,или около,и си готов.Купуваш си "ТЕКТРОНИКС" и внуците ти ще работят с него. Very Happy
Ако тогава се ползват ослоскопи(осцилографи)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
OkitO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Silistra

МнениеПуснато на: Съб Апр 26, 2008 0:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Главно се занимавам с аудио електроника и със импулсни захранвания. Осцилоскоп ми трябва, за да видя и измеря някои параметри на уредите, които правя. Работил съм седем осем пъти с осцилоскоп. Не се занимавам професионално, но ме влече супер много.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Апр 26, 2008 0:49    Заглавие: Отговорете с цитат

За това,за което ти трябва-е предостатъчен.Естествено колкото повече-толкова повече.Обмисли за какво ще ти трябва в бъдеще и тогава купувай.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Minkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Апр 26, 2008 14:24    Заглавие: Re: питане за осцилоскоп Отговорете с цитат

OkitO написа:
....Посочения в линка осцилоскоп дали ще ми върши работа ?....

По-скоро не.
Не ми харесва синхронизацията.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети