| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
f706wjr Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 05, 2005 15:05 Заглавие: TV JVC AV-29TS4EE екрана синее |
|
|
Докараха ми това JVC.Преди това е било в друг сервиз.Там казали на клиента,че му е свършил кинескопа.Когато го отворих констатирах,че липсват стаб. на напр.IC952 и IC953(съответно 7809 и 7805).Сложих такива и тв-то тръгна.Напреженията са в норма,но когато няма подаден сигнал, екрана синее.При подаване на сигнал (например цветни ивици)цветовете са чисти.Забелязах,че на хоризонталните линии в краищата им сходимоста бяга,а при вертикалните почти няма такава.Презаписах паметта,но ефекта беше почти нулев.
Ако някой може да даде идея,моля да напише. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
galov_p Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 05, 2005 15:18 Заглавие: |
|
|
защо не пробаш да дадеш катодите на маса и да видиш може наистина да си е тръгнал кинескопа  _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |
galov_p Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 05, 2005 15:19 Заглавие: |
|
|
пробай да реголираш и G2 _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 05, 2005 15:46 Заглавие: |
|
|
| Колега нищо чудно да е кинескопа .Миналата седмица със същия такъв се утрепах даже писах и във форума При мен беше повече в червено.Имам уред за мерене н акинескопи и по него и трите цвята бяха добри.Но когато взех с уреда да меря за късо се оказа че имам утечка между катод и решетка на червения цвят и затова е червено.Опитах с уреда да го отстраня но катода отиде на кино.Тъй че може да имаш утечка на синия катод към първа решетка. |
|
|
 |
f706wjr Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 05, 2005 17:12 Заглавие: |
|
|
| Опитах да регулирам G2,но все същото.Явно е кинескопа.Благодаря на тези които се отзоваха. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 2:32 Заглавие: Re: TV JVC AV-29TS4EE екрана синее |
|
|
| f706wjr написа: | Докараха ми това JVC.Преди това е било в друг сервиз.Там казали на клиента,че му е свършил кинескопа.Когато го отворих констатирах,че липсват стаб. на напр.IC952 и IC953(съответно 7809 и 7805).Сложих такива и тв-то тръгна.Напреженията са в норма,но когато няма подаден сигнал, екрана синее.При подаване на сигнал (например цветни ивици)цветовете са чисти.Забелязах,че на хоризонталните линии в краищата им сходимоста бяга,а при вертикалните почти няма такава.Презаписах паметта,но ефекта беше почти нулев.
Ако някой може да даде идея,моля да напише. |
Според една моя скромна статистика, около 80% от 29 инчовите телевизори, които идват за ремонт в сервиза ми са за кинескопи. |
|
|
 |
тодо_р Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2005 5:26 Заглавие: |
|
|
пробвайте да сложите диод от 12 или 8 волта от захранването към катод,понякога помага.
така спасих 29 инчов самсунг |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2005 9:14 Заглавие: |
|
|
ако синия катод пробива към отопление можеш да навиеш отделна намотка за отоплението, но ако) е javascript:emoticon(' ')изтощен |
|
|
 |
|