|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Borko Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 29, 2008 16:51 Заглавие: BENQ FP767 -като не е работил дълго време стартира трудно |
|
|
Монитора е поработил доста, 4 години по 8 часа на ден. Напоследък забелязвам че при включване след като не е работил дълго време, не му светва лампата и светодиода мига в зелен цвят. Това продължава около 30 секунди, различно всеки път. Светодиода спира да мига като светне лампата. Та въпроса е лампата ли тръгва да си ходи или нещо по инвертора. А ако някой има и схемичка за този модел ще съм благодарен да я сподели с мен.
Коригирал съм ти заглавието |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 29, 2008 17:42 Заглавие: |
|
|
Сменяш електролитн.кондезатори по инвертора,те не са повече от тдва на брой.След това взимаш осцилоскопа и мериш поулсациите по стабилизаторите,ако видиш някъде по голяма пулсация пак сменяш електр.Накрая сменяш всички кондензатори от 45мф нагоре и си готов
А лампите можеш да си ги пробваш като си закачиш външно две лампи дълги горе долу колкото дисплея и със същите куплонги и гледаш дали има разлика. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|