| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
al_bundy316 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2008 22:53 Заглавие: Купувам осцилоскоп |
|
|
Купувам запазен осцилоскоп до 100 лв. Задължително работещ и със сонда. Предлагайте в темата или на ЛС  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2008 23:06 Заглавие: |
|
|
Тая тема погледна ли я? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2008 23:07 Заглавие: |
|
|
Да, но всички са без сонди... |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2008 23:26 Заглавие: |
|
|
Аз на моя съм му сложил обикновен коаксиален кабел и нямам никакви проблеми в диапазона до 100кХц, от там нагоре не ми се е налагало да меря. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2008 23:32 Заглавие: |
|
|
Хм, знаеш ли, че и аз съм си го мислел това. Само, че съм се отказвал, защото няма откъде да се намери свързваща букса от кабела към осцилоскопа. Даже в даскалото - Професионална гимназия по електротехника и електроника (а.k.a. ТЕТ-а ) в кабинета по измервания има един руски осцилоскоп, на който му е развалена сондата и, за да не дават пари, сложили 2 обикновени многожилни кабела с бананщекери накрая. Абе, луда работа. Ама интересно, въпреки това няма никакви смущения и си работи добре... до около 20 kHz 
Последната промяна е направена от al_bundy316 на Сря Апр 30, 2008 23:43; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2008 23:36 Заглавие: |
|
|
Осцилоскопа ми е руски двулъчев, имах един кабел, най-вероятно се е ползвал за видео връзка, от 2-те му страни имаше букси като на VHS плейърите на видео изходите им -
Същите букси има и на старите мрежови карти... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2008 23:41 Заглавие: |
|
|
| Да не става въпрос за едни куплунзи като на антенните входове на телевизорите? С дупка и метално цилиндърче. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2008 23:43 Заглавие: |
|
|
Не са баш такива, с по-тънък "чеп" са, освен това буксата на осцилоскопа има и 2 пъпки - онази от снимката е от страната на осцилоскопа... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2008 23:47 Заглавие: |
|
|
Ем, то хубаво ги е имало преди, ама сега откъде да ги намеря, мама му стара . Затова дано попадне осцилоскоп със здрава сонда.
П.П.: Малко спам стана, ама няма лошо  |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 01, 2008 5:49 Заглавие: |
|
|
Момчета, тези букси дето ги търсите ги има в магазините Мосю Бриколаж и са по един лев. Имайте впредвид обаче, че една правена сонда с коаксиален кабел ще внася големи изкривявания и може да ви служи за регистрация на това дали има сигнал с някаква си форма, но не и за измервателни цели. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
|