| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 11:42 Заглавие: Питанка относно мобифони |
|
|
Здравейте,
вчера ми попаднаха два мобифона единият benefon sigma gold ,другият benefon dragon.Сигмата беше в окаяно състояние,обаче драгона като му подадох напражение паралелно на батерията от едно зарядно за GSM дето е 5волта през два диода и онова чудо запали.Даже мрежа намери.Разбъзиках таз чудесия и като гледам всичко му е наред без батерията.Въпроса ми е дали може да му се ремонтира батерията.Тя се състои от 3 акумулаторни клетки Toshiba 1.2V май 1600mah никел метал хидрид,на дължина са малко по дълги от стандартна батерия АА и може би диаметъра им е с 1мм по дълъг.Могат ли да се сменят старите клетки с нови?Същите ми е ясно че няма от къде да се намерат ама мисля че съм виждал по магазините подобни.Мобифона е без зарядно ,а си нямам на идея какво е -във сервизното не пише нищо освен -charger connector V6,Charger voltage 6-10V.Това значи ли че работи със всякакъв токоизправител на който изходното напражение е от 6 до 10V.Пък никъде не пише кое е + и кое минус на тоя конектор за зарядното и ме е страх да му бацна някое произволно за проба.
А някой има информация тая фирма мобиком съществува ли още,нещо сайта им не ми го отваря.Гледах в сайта на бтк ама инфото не беше актуализирано от сигурно 4 години. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 12:28 Заглавие: |
|
|
Батериите можеш да ги смениш съвсем спокойно. Технологиите толкова са напреднали от времето на тези телефони до сега, че можеш от пиле мляко да намериш. Има богат избор на всякакъв вид елементи за батерии - от най-малки до най големи. За това ако не можеш да намериш точно същия размер можеш да сложиш по-малки но със същия капацитет и волтаж. А относно дали Мобиком съществува още не мога да ти отговоря, но само ще ти кажа че навръх новата 2009 година един приятел получи SMS за честита нова година от друг негов приятел. Познай номера с каква цифра започваше? С 048.... Ех как ме изпълни тогава това като го видях....
Това е за сега. Дано да съм ти помогнал. Ако имаш още въпроси пиши. Все някой ще се намери да ти помогне.
Успех!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 13:02 Заглавие: |
|
|
Аз батерийте хубаво ще ги сменя ама зарядното ми е проблема, в момента съм разглобил батерията и съм и пуснал ток да видя дали въобще ще поеме некакъв заряд.
Нямам никаква информация за него.
А вие май живеете с една година напред
| Цитат: | | но само ще ти кажа че навръх новата 2009 година един приятел получи SMS за честита нова година от друг негов приятел |
_________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 15:11 Заглавие: |
|
|
За годината грешката е моя 2008 ма трябва да е. Относно зарядното имам едно такова старо (дори не знам дали работи) на което пише -
OUTPUT max 10 VDC
max 1.1 A
Помня че с него бях захранвал едно радио което работеше на 9 волта. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 15:59 Заглавие: |
|
|
А може ли да ми кажеш кое е плюса и кое е минуса на захранващата букса -никъде не пише вътрешната ли е минуса или обвивката е минуса. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 16:33 Заглавие: |
|
|
За съжаление точно кабела с буксата липсва. Опитай се да ги премериш с мултицет.  |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 18:07 Заглавие: |
|
|
| Мрежата на Мобиком все още работи, и ако съживиш антиките ще можеш да ги ползваш. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 18:12 Заглавие: |
|
|
| gakal написа: | | .... и ако съживиш антиките ще можеш да ги ползваш. |
А номера? |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 19:37 Заглавие: |
|
|
Ами щом мрежата все още работи,би трябвало да дава и номера.Отива се в техен офис с телефона,доказва се че не е краден например и там му програмират номер и каквото трябва.Така беше в славните минали години!  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 19:39 Заглавие: |
|
|
Вече драгона кара включен седми час без да е говорено разбира се, а бях включил батерита към импровизирано зарядно за 3 часа .Оная метровка сигма голда не можа да я подкарам ,във батерията и има некакъв battery indentification chip дето си говори с апарата по некакъв едножичен интерфейс и май заради него не може да тръгне.
Ще се опитам да възстановя батерията и да му намеря зарядно на драгона.
Нече ми е притрябвал толко ама искам да му сложа един мобилик да имам връзка като скитам из планините(което в последно време доста рядко се случва )
Относно номера самият апарат като го човърках му изкочи номера с 048 отпред _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
|