Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Samsung WZ32Z306T кинескоп

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nik_popov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Samokov

МнениеПуснато на: Пет Май 02, 2008 11:51    Заглавие: Samsung WZ32Z306T кинескоп Отговорете с цитат

Здравейте колеги, моля за съвет как да постъпя.
Преди две години и два месеца си купих посочения в заглавието ТВ.
Преди около два месеца му изтече гаранцията и както обикновенно се случва киното взе да "умира".Зеленият цвят постепенно взе да омазва а от няколко дни сработва защитата и изключва.
След направената диагностика е сигурно,че проблема е в кинескопа.
Ужасно съм ядосан, тъй като мисля че един кинескоп трябва да поработи поне 10 години при нормална експлоатация.Според вас има ли шанс да пиша до Samsung или до K&K?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Май 02, 2008 12:03    Заглавие: Re: Samsung WZ32Z306T кинескоп Отговорете с цитат

nik_popov написа:

Според вас има ли шанс да пиша до Samsung или до K&K?

Според мен-никакъв...След излизане на даден продукт от гаранция след срок по-голям от 2 години нито производителя,нито вносителя не носи някаква отговорност за поддръжката Confused Някои производители дори трият техническата информация от официалния си сайт след като преценят,че дадено шаси е морално остаряло например Confused Продават се все по-големи боклуци,изградени от още по-големи боклуци и това е резултата...пусни си в другия раздел една тема че търсиш 32" кинескоп,може да изпадне нещо относително евтино.Естествено трябва да можеш да го монтираш,да му оправиш сходимост и геометрия.Ще се справиш ли?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
nik_popov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Samokov

МнениеПуснато на: Пет Май 02, 2008 12:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за мнението.И аз мисля, че няма шанс.
Ще опитам да потърся кино втора ръка.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Май 02, 2008 14:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе тропни го по стъклото на шииката с дръжката на отвертката ,ако се оправя може да се опиташ да го сложиш наобратно с дупката на лалето надолу,може и да поработи.Освен това аз успях един Филипс да пукна с кондензатор 1микро на 630 волта свързан към зеления катод и решетка,като от ускорението го зареждах с 1Мом резистор на катода,след 3-4 изстрела се очисти.Но всички тия експерименти са отчаян опит,който може да доведе до по големи бели....
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Съб Май 03, 2008 17:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е закачил към G1 -това е начина ,прегаряне на доп.точка.
Ако е към отоплението -навиваш 2-3 нав. на TXO и го отделяш галванично.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети