Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с видеокарта GF7600GS

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pin
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 30, 2008 12:06    Заглавие: Проблем с видеокарта GF7600GS Отговорете с цитат

Здравейте, картичката я имам от 16 месеца, била е клоквана и не е имало проблеми до сега. Преди няколко дни реших да направя мода на NF4 за S.ATA II, след като го направих обаче мониторът отказа да изгрява, а пищялката на дъното издаваше един продължителен и два по-къси звука. Елиминирането на мода съшо не оправи нещата. Поразрових се из нета и установих че комбинацията от посочените звукови сигнали означават можеби проблем с биоса на видеокартата.Пробвах картата на друг компютър.Там мониторът тръгваше, но картината е просто ужасна, получава се нещо като много гъсто наситено цветно перде пред оригиналният образ.Пробвах с префлашване на биоса на видеото, не помогна. Огледах картичката за нещо видимо изгоряло и не видях нищо. Замерих напреженията на ядрото и паметта, бяха си в норма. Вече незнам какво да правя, ако се намери някой който има идея от какво може да е , нека да помогне, благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Technician
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 30, 2008 15:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Обясни по точно че нещо не можах да разбера?
Каква е тая видео карта със SATA - за първи път чувам нещо подобно.
Освен ако не говориш за захранване.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pin
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 30, 2008 15:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Та значи, дънната платка си има процесор, който се нарича чипсет.Тойотговаря за връзката м/у процесор, рам, видео, дискова подсистема и т.н.Чипсета на моята дънна платка е NF4 - 4X.В нета намерих мод, който представлява връзка между две двойки точки, намиращи се върху самият чипсет на дъното.Този мод се прави за да може дъното, съответно чипсета да има подръжка на S.ATA II.Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен.
Върнете се в началото
Technician
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 30, 2008 16:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Та значи,обясняввам ти го и дано да ме разбереш,процесора не се нарича чипсет,чипсет се нарича цялата съвкупност от управляващите
модули на дънната платка,второ чиспета се състои от 2 броя главни
управляващи модула така наречените северен и южен мост,трето северния мост отговаря за връзката между - процесор,видео карта и рам памет,южния мост отговаря за връзката между - входно изходните устройства,и четвърто как по точно го правиш тоя така наречен мод за SATA II хард дискове ,нали така?
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен.
Върнете се в началото
hehopmajieh
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 30, 2008 16:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Technician май се опитва да обясни че е бъркал по графичния процесор с поялника Smile
По принцип практиката не показва голям успех за тия модове, явно се е пекнало след като си сложил мостче

п.с и чипа на gpu e NV
Върнете се в началото
pin
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 03, 2008 14:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Technician, много бих се радвал ако вместо да философстваше се беше опитал да помогнеш.За твое сведение чипсета nforce 4 се състои само от един модул, освен това контролера на паметта на AMD K8 е вграден в самия процесор. hehopmajieh, много добре съм обяснил точно каквото трябва, друг обаче е въпроса че се изисква поне средно ниво на интелигентност за да се разбере точно какво съм правил. Отговорността за проблема си е изцяло моя и аз не съм тръгнал да се вайкам, за сведение вече съм с нова карта, но защо пък да не си оправя старата? Точно по тоя повод реших да пиша тук , за помощ, а не разни разбирачи да ми философстват.В един друг форум ми препоръчаха да сменя чипа с биоса, тъй като било твърде вероятно проблема да е в него, това може и да не е решение , но е все пак някакво предположение. И за да не ми задавате повече тъпи въпроси , моля, прочетете отново първият ми пост.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 03, 2008 16:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Exclamation Arrow Следващия път като почнеш да обясняваш кой е тъп,кой е умен,кой какво ниво на интелигентност има,кой е философ,кой е разбирач и т.н. ще се постарая да ти е за последно! Twisted Evil
Темата приключи!
Като се научиш на уважение към събеседника и на приличен тон-тогава ще пишеш тука
Exclamation
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети