| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 04, 2008 20:58 Заглавие: Соларни лампи |
|
|
Интересува ме как работят въпросните соларни лампи.. или евентуално от къде да намеря информация за тях..? _________________ Всичко е ток и жици. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 10:56 Заглавие: |
|
|
| Слънчев панел който през деня произвежда ток и така заражда акумулатора.Като се стъмни лампата почва да свети като черпи ток от акумулатора.Не става въпрос за екология или икономия.А затова че наблизо може да няма друг източник на ток.Пък и е по безопасно ако щеш.Мене ме интересува някой ако знае да напише -колко волта е соларния панел ,акумулатора колко V и A е и каква крушка(лампа) или светодиод се използва.Мисля да модифицирам подобна лампа .Темата на 90% се дублира с тая дето пуснах за зареждане на акумулатор от слънчев панел. |
|
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 11:24 Заглавие: |
|
|
Здрасти.
Вчера разглобявах една такава лампа. Акомулаторната батерия е 1.2 волта никелметлхидридна на 600 милиампера, от соларния панел има 1.5 волта ток не мога да кажа какъв може да отдаде, но при хубаво слънчево време батерията си се зарежда достатъчно за да свети през цялата нощ. Самият елемент който свети е един ярък светодиод а превключването е направено с два транзистора.
Това е което мога да кажа дано да съм помогнал. _________________ Няма нищо по хубаво от лошото време. |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 16:37 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за изчерпателния отговор.Дано и питащия да е разбрал. |
|