| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bdz46 Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2005 14:11 Заглавие: proteus 6.2 |
|
|
Може ли някой да ми каже как да накарам Porteus 6.2 да прави едностранни платки? Дълго рових във help-а, но нищо не схванах.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2005 12:03 Заглавие: |
|
|
Аз лично си позлвам Protel99SE (SP6) за чертаене на платки, а Proteus само за симулации (особено на контролери)...все пак съм запознат
В менюто на ARES, избираш 'SYSTEM>>Set Strategies'. Там ти е описано кои слоеве (колко) ще използваш. |
|
|
 |
ariel Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 02, 2005 20:10 Заглавие: Proteus |
|
|
| Помогнете- как да местя готова начертана платка по листа така че да я разпечатам където искам , а не където тя иска. Благодаря. |
|
|
 |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 03, 2005 12:18 Заглавие: |
|
|
Проста работа Докато си в print-preview режима, даваш File >> Setup Printer". Във прозореца който ше ти се отвори (озаглавен PCB Print Options), има едно поле "Margins", там вътре има и две кутийки - Horizontal и Vertical, до тях има два бутона "Center" (егати обяснението ). Тия последните две ако са селектнати, платката ще ти е в центъра, ако не са, можеш да си ги наместиш като пишеш различни числа в "Horizontal" и "Vertical" полетата  |
|
|
 |
ariel Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 03, 2005 13:35 Заглавие: proteus |
|
|
| Благодаря, хищник,за обстойното обяснение. Важното е ,че го разбрах. Желая ти здраве. |
|
|
 |
teglicho Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 11:52 Заглавие: Proteus ascii |
|
|
zdraveite:)
imam problem s Proteus. vuv virtual terminala kakvi codove minavat t.e ascii codovete ne6to ne mi otgovarqt za 0-30h za 1-31h i t.n kade moga da vidq tablicata
I pres RS232-to na pc-to kakvi codove mogat da minavat t.e ne sum mnogo v 4as v tazi svera ako nqkoi moje da me svetne extra
BLAGODARQ _________________ Sprete zemqta iskam da slqza |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 14:29 Заглавие: |
|
|
В едно от приложенията на Windows-a май беше в групата Accessories има едно което по спомени се казваше Char Map или нещо от сорта.
Та там може да погледнеш ASCII кодовете.
Но първите два са тези които си написал.
А иначе може и тук:
http://www.lookuptables.com/
ако съм разбрал правилно въпроса ти. |
|
|
 |
teglicho Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 14:33 Заглавие: :( |
|
|
az imam ascii tablicata problema e tam 4e kato gi pra6tam tezi kodove ot mikrokontrolera na virtual terminala mi izlizat suvsem drugi simvoli a na nego kato prevklu4a da pokazva v HEX mi izlizat vernite kodove t.e ne6to ne otgovara ascii tablicata s izobrajenieto na virtuala
nqkade burkam ama nemoga da se otvorq _________________ Sprete zemqta iskam da slqza |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 14:36 Заглавие: |
|
|
| Значи, при RS-а има 7 и 8 битова кодировка. Най-вероятно там бъркаш. |
|
|
 |
teglicho Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 15:59 Заглавие: ?? |
|
|
NE E TAM PROBLEMA
KATO SMENQ bit\s mi izlizat razli4ni simvoli no ne i tova koeto trqbva simuliram 8051 i posledovatelniq port e na 2400 i virtuala e na tolko i ne izliza koeto pra6tam
ima ne6to ne 4ista sila _________________ Sprete zemqta iskam da slqza |
|
|
 |
|