| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kozoderski Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 13:19 Заглавие: Пиезо жироскоп |
|
|
| Пиезо жироскоп.......има ли някой идея кво е това чудо и как работи??? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 19:22 Заглавие: |
|
|
И за какъв чеп ти е?
Не съм чувал за такова чудо.Дай повече инфо.Интересно ми е. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 20:00 Заглавие: |
|
|
това "чудо" се ползва при радиоуправляемите модели на хеликоптери... информация може да потърсиш в www.modelistika.com _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 21:01 Заглавие: |
|
|
Не съм чувал за ПИЕЗОЖИРОСКОПИИначе съм чувал,виждал,даже работя с такива!Затова ми е интересно.Как аджеба работят. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 16:33 Заглавие: |
|
|
| Кварцова пластинка,трепти в осцилатор.В четирите си краища е закрепена за пиезопластинки които генерират напрежение в такт с нея.Когато се премести в пространството,заради силите на пумпала в някои от краищата,сигнала си променя фазата.Чрез фазови детектори се извършва обработка и се генерира необходимия сигнал.Разбира се това е много опростенчески разсказано... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 17:44 Заглавие: |
|
|
Благодаря,Стойчо.Просто ми е интересно какво силово поле може да създаде кварцова пластина,за да успее да стабилизира движещо се тяло. Ама защо ли се чудя На времето работех с едни газоанализатори за измерване на кислородно съдържание в газови смеси.Принципът им на действие беше на пръв поглед в сферата на фантастиката,ама си работеха и мереха Та явно не трябва да се отписва ни една идея,а просто да се търси начин да се реализира.Може би и затова ние си чешем езиците по форумите,а "лудите" търкалят Земята напред  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 18:37 Заглавие: |
|
|
Стана ми интересно за тия газоанализатори - аз на времето подържах едни кислородомери с едни платинови нишки и едни огромни магнтити - използваха свойството на кислорода да сеи взаимодества със магнитно поле, и от скороста на потока газ се охлаждаше платиновата нишка и се променяще съпротивлението и. После ги замениха с едни други - Урсалит се казваха - на принципа на горивен елемент - награвя се платинова решетка до оклко 810 градуса и в зависимост от количеството кислород се променя изходното напрежение _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 20:00 Заглавие: |
|
|
| Очевидно в случая с кварца ,под жироскоп се разбира уред ,който реагира на посоката на движение и изработва съответни напрежения ,после с изпълнителни механизми се възстановява началната посока на движение. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 23:36 Заглавие: |
|
|
Първите,bongo,първите!Не вярвах на очите си отначало!Обхвата им беше 0-3%,а ние мерехме съдържанието на кислород в газовете от варовите пещи на Содите в Девня.По-точно липсата на такова Защото в нормален режим на пещта кислородът не трябваше да е повече от 0,3% доколкото помня!И го мерехме,мамка му! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
|