|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 9:03 Заглавие: Повишена консумация на цифров апарат FujiFilm A205s |
|
|
Колеги, каква би могла да е причината за повишена консумация на цифров фотоапарат FujiFilm FinePix A205s? На преглед на снимки работи, но като пусна на снимане се мъчи да включи, не успява и блокира - това с хубави батерии, ако са обикновени се изключва. От 10-15 опита понякога почва да вади обектива, но после пък става проблем с прибирането. Трябва да отварям капачето на батериите за малко, иначе не може да се задейства. На един приятел е, аз не съм правил такава техника и питам за някаква насока. Иначе май не е от моята компетентност много, но поне да получа някаква представа. _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lukas Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 11:59 Заглавие: |
|
|
Преди време имах такъв яд,оказа се че е разместена механиката на обектива от механичен натиск.Наместих я и всичко си доиде на място.  |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 0:55 Заглавие: |
|
|
Ако се интересуваш от финна механика-пробвай се. На мен лично ми е интересно. Моторчето дето върти обектива, обикновенно консумира 20-40ма. Саздава проблеми след посещение на плажа(попаднал пясък) или удар с отворен обектив. При теб, повече ми прилича на песъчинка, и проблем в зъбното предаване в малката кутийка със зъбни на моторчето. Но няма да се учудя, ако някой насилствено е прибирал обектива. Тогава трябва много внимателно да огледаш всички зъбни налево-надесно, абе навсякъде.
Като начало, препоръчвам разглобяване на такова устройство ако си е твое, или на някой човек дето няма да ти търси отговорност, ако объркаш нещата.
Желателно е, за първите обективи които разглобяваш, да ползваш някаква сервизна документация. После се придобива опит, те нямат големи различия.
Винаги внимавайте за кондезатора на светкавицата!!! Да не хвърлите на 3 метра апаратчето дето разглобявате! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 7:22 Заглавие: |
|
|
Мерси mitachi, не е мой апарата, но ще опитам. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 7:54 Заглавие: |
|
|
Май няма да е нещо по механиката за движение на обектива, понеже установих следното - пускам апарата на снимане, той почва да вади обектива, изважда го малко и спира. След това отварям за кратко капачето на батериите, затварям го и пускам апарата на преглед на снимки. Той се включва. Премествам превключвателя на положение за снимане, при което нищо не се променя и включвам бутончето, което е за пускане и спиране. При това обектива почва да се вади, стига до края и почва да се прибира. Прибира се докрай и апарата се изключва. Като след това изключване той не е в блокирано състояние и ако го пусна прави опит за старт и блокира вече. Ще видя и с други батерии, макар, че според мен не е от тях. И тия са хубави.
П.С. иначе ми прави впечатление, че надписите по обектива са "с краката нагоре", което мисля, че не би трябвало да е така.
 _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|