| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Май 09, 2008 23:02 Заглавие: Таймер с такт 6 часа?!? |
|
|
Имате ли представа как може да се направи таймер който да пуска в изхода си "1ца"(ТТЛ Ниво) през 6 часа като продължителността на импулса е около 5-6секунди!С Пик процесор ще стане най компактно и интелигентно но все още не съм толкова на "Ти" с пикчетата
Благодаря! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 10, 2008 6:41 Заглавие: |
|
|
| XR2240 |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 10, 2008 16:03 Заглавие: |
|
|
1024x!Сега ще видя за какво става въпрос!Досега се забавлявах с 555 & 4060  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 10, 2008 17:53 Заглавие: |
|
|
Защо не постигна нужното с 4060? Мисля, че върши работа. След изхода му поставяш чакащ мултивибратор, да изработва импулса за 6s. от предния фронт. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 10, 2008 20:12 Заглавие: |
|
|
ами не съм я пуснал още но ме притеснява че "0та" & "1цата" ще бъдат с еднакви периоди...с 555 го направих ама все още е на 2 часа трябва да го поразбутам още малко но няма да е тия дни  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 10, 2008 20:19 Заглавие: |
|
|
Точно така, с еднакви периоди ще са. Ама ако чакащия мултивибратор ти изработва на всеки 6 часа импулса от 6s. ? Нали се задейства само от предния фронт на изхода на 4060? Само не знам, дали трябва да се повтаря непрекъснато процеса? Аз така го разбрах. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 11, 2008 3:12 Заглавие: |
|
|
Идеята е на всеки 6-8 часа да прекъсва захранването на съответния клон от Лан мрежата,защото забивали слитчовете...което не ми е ясно на какво се дължи..на мойта мрежа от 1-2 години не се е случвало това!Явно зависи от DC-DC конверторите и т.н. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 11, 2008 11:10 Заглавие: |
|
|
Ами сложете по-скъпи суичове и няма да забиват. Ама те през точно определен интервал ли забиват, че искаш таймер с точно определен период. А пък и ако е за интернет доставчик...  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 11, 2008 14:40 Заглавие: |
|
|
Мрежата не е моя, а на един приятел на който искам да помогна защото той от електроника нищо неразбира... За поскъпи слитчове-добър вариант но ако са малко.. при него са маи адски много!Аз на мойта мрежа която си подържам имам малко и са повечето Гигабит,още като я изграждах си сложих Д-линк и досега да чукна на дърво съм нямал никакжи проблеми 2 години,При него нз от какво забиват но не е толкова според мен,че са ментаци макари че аз няма да сложа такива посмъртно!Идеята е да се ресетват поне той така реши но се замислям и да му сменим ДЦ-ДЦ конверторите.... аз мойте сам си ги правих излязаха доста по-скъпо но пък се даржат по-добре:) _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|