| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Staho Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 10, 2008 12:03 Заглавие: Въпрос за схема за терморегулатор с процесор |
|
|
Искам да правя тази схема но не ми е ясно какъв индикатор ще е подходящ да сложа Такъв който и се намира по магазините и датчика намира ли се и той.Схемата ми харесва ако някой има нещо подобно да свирка.Държа да е с точност 0.1С и да ми показва температурата затова се спрях на тази Трябва да правя инкубатор на дядо ми затова искам да е максимално опростено за него
http://telesys.ru/electronics/projects.php?do=p115 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 10, 2008 12:09 Заглавие: |
|
|
| ds18b20 |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 11, 2008 18:24 Заглавие: |
|
|
| С цифров полупроводников датчик забрави за точност 0,1C. Ще показва вярно един знак след дсетичната запетая, но всичките циврови датчици са с точност не повече от 0,5С. Да не говорим че има този е с +/- 0,5С. Значи точноста му се клати в рамките на градус. |
|
|
 |
Staho Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 11, 2008 18:41 Заглавие: |
|
|
А можеш ли да ми предложиш нещо друго колега.Преди бях правил с 723 един терморегулатор излюпих доста пиленца но следях температурата с обикновен живачен термометър.Сега искам да е по съвременно  |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 11, 2008 19:04 Заглавие: |
|
|
Честно да ти кажа и аз съм правил с 723 и ми се струва най-добрия вариант. Сега съм си програмирал един контролер attiny2313 със цифров датчик smt16030. Вярно че не от тоя тип (ds18b20) но пак с различните датчици ми дава различна температура. За това не те съветвам освен ако не го тарираш с обикновен термометър. В смисъл гледаш, че с обикновенния термометър показва 39 градуса ,цифровия дава примерно 39,4 настройваш го да изключва на 39,4. После обаче се появява проблем с хистерезиса..... 723 си е много яка схема даже я продаваха сглобена с релето в пасата за 3-4 лева.
Иначе има промишлени термо регулатори с Pt100 но са скъпи, не знам дали си струва.Като знам как бетонно работи 723-то намери си просто един електронен термометър да ти показва с цифри температурата да ти изглежда съвременно  |
|
|
 |
Staho Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 11, 2008 19:25 Заглавие: |
|
|
| ще взема да си направя пак същата схема поне е изпитана.Само че незнам къде е схемата беше от млад конструктор списанието а датчика беше с диоди 2 или 3 не помня вече ако някой има схемичката нека е сподели с мен |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
|
|
 |
Staho Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 11, 2008 20:04 Заглавие: |
|
|
| Да гледах е тази тема но другата ми трябва ако е намериш много ще съм ти благодарен |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 11, 2008 20:34 Заглавие: |
|
|
Оказа се че добри кит го произвеждат.Но са дали и схема хората:
http://dobrikit.dir.bg/page13.htm
кеф ти правиш си го ,кеф ти го купуваш  |
|
|
 |
Staho Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 11, 2008 20:46 Заглавие: |
|
|
| Не е точно същата но е много подобна онази май работеше на 24 волта не помня вече но ще е пробвам тази.Само трябва да си намеря термометър точен за да го калибрирам на 37.7 Благодаря ти колега за схемичката |
|
|
 |
|