Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ за ТВ "Опера"3
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Пресиян Борисов
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 11, 2008 22:14    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.bulforums.com/sandacite/index.php Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
volt
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: ПЛОВДИВ

МнениеПуснато на: Вто Май 13, 2008 22:49    Заглавие: Отговорете с цитат

От кой телевизор става повишаващата бобина на ТХО-то от снимката.
Върнете се в началото
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Май 13, 2008 23:58    Заглавие: Отговорете с цитат

"Пирин", "Осогово" и вс. подобни на тях. Може да се направи каскада от TV-18-3бр. Обаче бобината е изгоряла заради неработеща автоматика. Ако не я оправите, новата бобина я очаква същото. Не разбрахме колко е бостерното.
volt
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: ПЛОВДИВ

МнениеПуснато на: Сря Май 14, 2008 7:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Бостерното на C100 е 680 волта.
Върнете се в началото
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 14, 2008 9:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Нормално е, но когато не работи автоматиката, то се вдига. Сега регулира ли се от нея?
tankovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Май 14, 2008 12:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Като гледам колко мило пишете за тази Опера, та да спомена че на село (Велико Търновско) имам една антика, която даже предшества тази Опера, казва се Ландсграф (LandsGraf). Преди може би по-вече от 20-25 год. ми го даде един приятел с изтощен кинескоп, тогава сложих нов и го дадох на родителите си на село, ама те почти не го пускаха (да не хабят ток). Оформен е в красива дървена кутия, характерно е че има и вградено радио с уникална скала отпред, радиото има перфектен мек тон, всички обхвати (без УКВ мисля).
Тъй като живея във Варна рядко си ходя на село (там не живее вече никой) но преди 2 години си ходих, пуснах го и си работеше с много хубав образ (черно-бял разбира се). Единствено като позагрее кадрите не могат да се стабилизират от врътката, но това е малък проблем в кадровата развивка (вероятно изсъхнал електролит - та на колко години е).
Може би ще го продам, заслужава си като антика.

ПС - Виждам че има интерес към антиката, но цена сега не мога да определя, пък и по рано от есента няма да ходя до село за да го докарам във Варна.

Доколкото си спомням когато го взех се сгафи и захранването, то беше безтрансформаторно с грец изправител селенов пакет който дефектира поради лекажни електролити в тази верига и които тогава подмених, както и този пакет мисля със селенов стълб (тогава това имаше по магазините).
Освен това осветлението на скалата беше реализирано мисля последователно на отоплителната верига на лампите, но крушките бяха с някакъв волтаж които не можеха да се намерят. Там байпаснах веригата на лампите и сложих отделно малко трафче за нормални крушчици. Но май и това трафче изгоря и не съм се занимавал по вече с него.
Общо взето това са дреболии за специалист по електроника, сигурно ще се наложи подмяна на всички електролити, та те може и да са 40 годишни.
Спомням си че схемата му беше много идентична с тази на Опера, даже щасито е почти същото, имах една книга със схеми на телевизори от Опера нагоре, която ползвах.

Иначе си е красавец, полирана кутия с лайсни, има два странично разположени говорителя с декоративни решетки, отпред скалата си е класическа, под нея са клавишите за включване и превключване на обхватите както и режима ТВ радио, както и някои важни регулатори на тембър, и тези за ТВ-то. От ляво на скалата е копчето за каналите, отдясно е копчето за настройка на станциите на радиото (с класическата корда и стрелка). Пред кинескопа има предпазно стъкло. Обаче много ме кефеше радиото, много селективно, с приятен кадифен тембър, на село хващаше даже Скопие.

Ех години, години обхвана ме носталгия да гледам и черно бяло изображение от това бижу.

А цената му не се определя от състава, а от това че е антично работещо бижу, което може да е единствено в България (а защо не и в света).
И просто няма да го дам евтино.

Имам опит с едно огледало дървена рамка с изкусна ръчна изработка преди 1900 год за което ми даваха 1000 лв. но не го дадох и му се наслаждавам в къщи
Върнете се в началото
Ognian67
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 18, 2008 2:17    Заглавие: RE Отговорете с цитат

Според мен ,не трябва да продаваш (защото няма да се получи) ,а да направиш музей ....
Върнете се в началото
elenizori
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Май 18, 2008 6:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега пиши намери ли части за този телевизор, имам такова ТХО и много други видове .Мисля че все още пазя и нови повишаващи бобини,ако все още искаш да го оправяш телевизора пиши във форума.
Върнете се в началото
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 19, 2008 1:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Само частите няма да им решат проблемите на тези колеги-любители. Аз се съмнявам доколко ще им бъде полезно и нашето подсказване. На тях им липсват осн. знания. Видях форума им. Щом не знае какво е автоматика и как действува, може да изгори и 20 пов. бобини.
Deltichko
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: гр. Съндърланд

МнениеПуснато на: Вто Май 20, 2008 20:14    Заглавие: Отговорете с цитат

По какво съдиш, че аз или някой друг от нашия форум примерно не знаем ,,как действува автоматиката"? Бих желал да знам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети