|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Van4ovski Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 19:19 Заглавие: Схема за сравнение...как? |
|
|
| Привет на всички колеги, значи трябва ми малко помощ за една схема. Схемата представлява сравняване на две напрежения, в границите на 5V, едното напрежение се задава ръчно ако може да е линеино в смисал равномерно с потенциометър, другото напрежение се взима от дачик, когат двете напрежения станат равни на изхода трябва да имам логическа единитца 5V, колкото и да расте второто напрежение над зададеното логическата единица да е в сила, когато напрежението на дачика стане по малко от зададеното ръчно ест. на изхода трябва да имам лог 0. Приемам всякакви идеи за реализатцията на устройството...Поздрави. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 19:26 Заглавие: |
|
|
| Компаратор. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 19:38 Заглавие: |
|
|
Мдааа... колегата го е казал, само не си уточнил в какви граници се сравнява напрежението.
Примерно ако си задал 5 волта и напрежението стане 5,03 Волта трябва ли да реагира ?
Говорим за точността на сравнението... преди около 2 години правих схема с подобно предназначение, ставаше дума за следене температурата на бойлер със серпентина от локално парно. Изпълнението беше с подобна схема.
п.п. "реализатция" и "единитца" се пишат без Т... във форума се държи на правописа.... без да се обиждаш де  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 22:29 Заглавие: |
|
|
http://www.national.com/an/AN/AN-41.pdf
Виж си схемата от апликейшъна наречен "digital interface circuits" и въобще пусни си търсачката с "voltage comparators" -ще се учудиш сам ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|