| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
toffifee77 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 13:57 Заглавие: Абонаментно поддържане??? |
|
|
Здравейте... Имам нужда от примерни договори за абонаментно поддържане на телевизори работещи в хотели. Който има опит в тази дейност нека сподели, как се процедира. Абонамент или плащане на повреден телевизор, колко се плаща при абонамент според зависи от броя, марката, разтоянието до обекта, и т.н. Абонамента е както доходно така и нож с две остриета   Каква оферта да предложа доходна за мен, но и примамлива за клиента? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 21:10 Заглавие: |
|
|
Историята не познава случай в който и агнето да е цяло и вълкът да е сит.
Както си и писал абонамента е нож с две остиета .Лично аз бих се пазарил да ги ремонтирам и дам някаква гаранция след ремонта но на всеки ремонт да ми се заплаща съгласно ценоразписа валиден и за останалите клиенти. Единствено само мога да се обвържа с това че щом ми се обади за спрял телевизор то ще оставя другите и ще отида да му го направя по най бързия начин .
А иначе на абонамент ще си имаш разправии че за най малкото притрепване на картината ще те вика , а така като знае че ще плаща ще си помисли малко.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 22:53 Заглавие: |
|
|
Г-н Коцев напълно съм съгласен с Вас.Не всички колеги обаче са заети непрекъснато и питащия може да има свободно време и да се отзовава при евентуален проблем.Това си е сигурна работа и според мен е добре да се спазари.  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 23:08 Заглавие: |
|
|
Колегата пита за мнения ние си ги казваме ,а той сам си избира което на него му е удобно и изгодно.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 5:02 Заглавие: |
|
|
При нас не съм чувал за абонаменти освен ако някой необикаля с чантичката инкогнито из комплексите . Имаме усна договорка с домакини на хотели ( па те като гледам всяка година са различни и се ориентират по издадените фактури къде е носил предния ) . Писането на фактури е единственото условие иначе цените са едни за всички .Остава срока за отремонтирането да се поскъси ако зависи само от нас . _________________ Иво Банов |
|
|
 |
wqep Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 9:32 Заглавие: Re: Абонаментно поддържане??? |
|
|
Колега , toffifee77 сигурен съм,че такъв договор не ти трябва,освен ако не става въпрос за 2000 бр. маркови телевизора.От опита дето имам ще кажа в общи линии какво правят хотелиерите.В общия случай,копуват определен брой китайчета директно от вносителя , като цената са я изпилили до минимум, а гаранцията до максимум.(хотел с 40 стаи,45 телевизора).В сервиза постянно стои поне един уред за ремонт,на всеки 10тина дни идва друг,при 50% от случаите проблема е механичен.Смятай по-колко ремонта в гарнционен срок имат тези тв.Сега излязоха от гаранция,и уважаемия хотелиер търси оферта за нови,последно се беше спрял на ЕЛИТЕ от МЕТРО.Да са му честити.
Карай там на устно споразумение,че ако се вържеш на договор..... |
|
|
 |
toffifee77 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 10:03 Заглавие: Абонаметна поддръжка |
|
|
| Благодаря на всички вкючили се в диспута. Наистина става въпрос за няколко стотин телевизора. Замислям се за цена на абонамента на телевизор за месец (1,2,3,4,5....лева). Искам да измисля нещо прималиво и приемливо както за мен така и за клиента. |
|
|
 |
*joda Гост
|
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 11:13 Заглавие: |
|
|
| Абонаментната поддръжка е като гаранцията. Трябва предварително да се обяви какво е дефект и какво не а и разни други параметри. Аз съм работил на абонаментен принцип и е страхотно дърво ако нещата не са чисти, дори при скъп абонамент. Разкарвали са ме за невероятни простотии и загубата на време беше огромна. При голяма бройка и неизчистен договор може лошо да се вържеш. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 15:52 Заглавие: |
|
|
| и аз да се изкажа по въпроса,взимай му по някой лев на месец,нещо като да е с предимство пред другите клиенти,а пък ремонтите да си ги заплаща |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 16:45 Заглавие: |
|
|
Ако са 500 броя по 3-4 лева са 1500-2000 лева на месец -добри пари за труда ,дори и само с това да се занимаваш ! Материалите си ги договори отделно и толкоз.  |
|
|
 |
|