|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bey0nd_g0dlike Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 10:29 Заглавие: Проблем след ъпдейт на биоса на лаптоп... |
|
|
Проблема е следния... опитах да ъпдейтна биос-а на Fujitsu-Siemens Amilo L1300. Версията до момента беше 1.06 и аз пробвах да го ъпдейтна до 1.13 през windows-а /с това - BIOS Windows Flash (EXE) - AMILO L1300/. На 99% даде някаква грешка и излезе съобщение, че трябва да го пусна наново, но накрая пак същата грешка. След втората грешка престанах да пробвам и си продължих работа. Но след време се наложи да рестартирам лаптопа, но по време на shutdown процедурата компютъра блокира на 'Windows is shutting down...' и аз го изключих от бутончето. След като се опитах да го пусна отново, той повече не тръгна. Светва единстено лампичката на захранването и на Wireless-а. Монитора изобщо не светва. Като сложа диск в cd-то, се чува че го завърта. Биоса e AMI. Отворих лаптопа и му извадих батерията на дъното за около 3-4 часа, но нищо, пак не иска да тръгне. За жалост чипа е запоен, така че не мога да му сложа друг за да го подкарам. Казаха ми, че проблема може да се реши само с програматор. Вярно ли е това? Моля ако има идея да сподели.
Подобна тема във форума на фирмата
Извинявам се ако съм сбъркал раздела. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 11:14 Заглавие: |
|
|
най сигурно се ъпдейтва биоса през DOS...през Windows-a може да стане някой гаф,а за чипа носиш лаптопа в сервиз смъкват ти чипа и го пишат
,има вариант с флопи ако не си скапал boot block-a понякога става |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Юни 12, 2008 21:41 Заглавие: |
|
|
| Мерси за отзива. Лаптопа е оправен, благодарение на PSP Computers. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|