| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
petrov Опитен потребител

Регистриран на: 23 Юли 2005 Мнения: 309 Местожителство: ВИДИН Skype:nikipetrov6313
|
Пуснато на: Пет Апр 28, 2006 21:17 Заглавие: |
|
|
| Здравейте колеги ,имам съмнение (не 100%)че тази аларма е от рода на MARK и официалният вносител за България е във ВАРНА , а ето и малко повече инфо: http://markalarm.com/BG/contact/contact_b.htm |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sur50 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 22:47 Заглавие: |
|
|
ако не намериш схема просто я отвори и веднага можеш да елеминираш 8 от изводите
в повечето аларми оправлението на централното заклучване е с 6 извода тези 6 извода са кам две релета3 кам едното и 3 кам другото
2 имаш за мигачите като тези за мигачите или излизат през два дидода или през едно реле което е с два НО контакта а има и с един извод за мигачите или там кам което ште се варже но тва е наи лесно да го намериш
един - минусат лесно ште го намериш разгледаи кондензаторите и виж техните минуси на кои извод излизат и саответно това ти е -
горе доло така ште намериш и +
един за сирената излиза през транзистор
вход +12 волта които се закача кам контактният клуч на автомобила
и остана един които е за вратите и капаците демек кам бутоните които са за плафоните в купето и багажника
мисля че ги докарах до 13
намери + и - и другите сами ште си излезнат
горе доло тва са изводите
така като се замисля мигачите в твоя случаи са сьс един извод заштото ште трябва да има и извод за релето което ште прекасне стартера (не е казано че задалжително е да се прекасне стартера)
следователно за да разделиш мигачите по време на монтажа трябва ти да разделиш L от R мигач _________________ vnimavai kakvo si pojelavash |
|
|
 |
Sibipa Гост
|
Пуснато на: Пет Май 16, 2008 12:42 Заглавие: Tope 02 |
|
|
Колеги току що се занимавам с една аларма.Името и е ТОPE 02.Всичко е завряно в един корпус, т.е. на гърба на сирената е монтирана платката.Въпроса ми е има ли някой схема на свързване на това нещо.
Плюса и минуса са ми ясни.Излизат две кабелчета, червен и червено-черен за диода.
Останалите кабели са един жълт, един бял и един жълтозелен.
Алармата си се включва изключва, диода си мига както трябва.Паник бутона си работи.Шок сензора си работи и включва алармата.
Проблема ми е да намеря другите кабели за какво са.На белия имам постоянен +.Работи не работи там има +.Жълтозеления е някакъв "-", но когато измеря с уреда мажду бял и жълтозелен сработвам алармата.
Нека някой ми даде съвет или схема на свързване
Благодаря ви предварително |
|
|
 |
fem Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 17, 2008 20:37 Заглавие: |
|
|
жълт->мигачи
жълтозелен-> +контакт
бял-> датчик врати към минус |
|
|
 |
ilian_cho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 18, 2008 16:23 Заглавие: |
|
|
Колега товае e адреса на доставчицита на тези аларми:
Варна ул. "Райко Жинзифов" 46, ето и телефони 0888242885 052612970 и 0896698961, помоли ги за една схемка мисля, че твоят модел е MARK 1800K. Колегата ми работеше с тях едно време. |
|
|
 |
Sibipa Гост
|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 8:38 Заглавие: |
|
|
Колега fem,
Благодаря за отговора, но как да свържа белия на който имам постоянен "+" към датчика на вратите на "-".Жълтозеления ми е "-" и трябва да го свържа на "+" на контакт.
Няма ли да окъся така нещо? |
|
|
 |
fem Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 22:37 Заглавие: |
|
|
връзваи смело това е заради резисторите вътре в алармата |
|