| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 05, 2005 3:30 Заглавие: Избор на двойнобалансен смесител ... |
|
|
| Разработвам петканален модулатор за теснолентова честотна модулация ( за инфрачервена система за конферентни нужди ) , работещ в обхват 50кНz - 1500 kHz . Търся съвет за избор на двойнобалансен смесител със висока динамика и малък шум . Изборът е между SO42 ,MC1496 и NE612 . Познавам ги бегло ( по скоро само на хартия ) и всеки съвет ще ми е от полза . Ще смесвам честоти около 20 MHz , ще използвам долна странична лента ( искам да кажа разликата в честотите ) . Благодаря предварително ... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 05, 2005 13:46 Заглавие: |
|
|
Здравй,
За SO42 и NE612 не мога да ти кажа нищо повече от това което виждам в pdf-a.
Със MC1496 преди 10-тина години съм правил честотно модулиран предавател на данни по симетрична линия и нямах никакви проблеми с съгласуването м/у тази схема и останалите блокове.
Тогава алтернативата беше дискретни елементи или MC1496 и тя се представи добре.
Мисля че най добре ще е да експериментираш с няколко варианта и да подбереш най удачния.
Успех, |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 22:53 Заглавие: |
|
|
| Пробвах с NE612 , стана ,но шуми доста . Намерих фабричната схема на SENNHEISER SI 29-5 .Решението е с MC1496 . Повторих го и работи много добре . Сега пък търся някаква програма под XP с която лесно и точно да мога да сметна изходните LC филтри ( LPF 1.5 MHz ) |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
|
|
 |
|