|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Citadelata Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 17, 2008 15:18 Заглавие: |
|
|
Еии браво на вас двамата бе! Виждам че много разбирате! Аре този дето учи в университета да каже как се решава проблема, а другия с звуковата карта и видео картата, да каже каква е разликата! Много по-полезни ще сте ако кажете нещо ново освен това че не разбирам как става(иначе не бих слагал темата)
А ми междудругото ststefanov,
съм търсил информация за цветомузикални и светлодинамични уредби, но за жалост поне във Варненската библиотека няма и капка информация. Така че много ми е чудно от къде по точно си се научил ти?
Модерирано от RC
Ако обичаш, хайде малко по-кротко
В този форум никой не е длъжен да ти обяснава елементарни неща, каква е разликата примерно между аудио и видео.
И като се сетиш още нещо има бутон за целта при положение, че няма нови постове след поредното ти "изказване". |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 17, 2008 19:51 Заглавие: |
|
|
| Гледам че темата още не е заключена че да питам и аз питащия точно за кой ток става на въпрос .Този който подава към монитора или телевизора,щото тя по скоро черпи ток и напрежение от дъното.И да напише как се подава звук на видео карта.Може да има някаква специални карти с още една аудио „дупка”.В предишния форум са ти отговорили- върни се пак там и прочети внимателно. |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 18, 2008 0:45 Заглавие: |
|
|
Завършил съм "Електронна техника и микроелектроника" в ТУ-София.
Там съм се учил, а и доста преди това също съм учил.
А като помисля, максималният ток на видеокартата можеш да си го сметнеш по закона на Ом (ако го знаеш, разбира се).
Видеосигналът е 1 волт върху 75 ома стандартно.
(не че ще ти свърши работа) |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 18, 2008 11:48 Заглавие: |
|
|
| Citadelata написа: | | какъв е максималния волтаж и ампераж на видео карта | За видеокарта ли питаш или за електрожен? Или за зарядно на акомулатор? | Цитат: | | Питам възможно ли е да се реализира директно приемане от източника на звук(звукова карта)!? | Не, защото схемата e под напрежение 220V | Цитат: | | Номера е, че по метода, предложен от driver_sl не ти е нужен оптрон а един обикновен разделителен кондензатор... Ся остава въпроса за стойността | Каквато и стойност да сложиш, oт двете страни на кондензатора вместо аудиосигнал, ще има 220V | Цитат: | | Samo 4e sega sled kato im pisah e-mail na redakciqta na spisanieto"Mlad Konstruktor" mi kazaha 4e moje da se izpolzva direkten vhod no e jelatelno da minava prez optron?! | Не е желателно, а задължително!
Но тук започват проблемите. Не може да плеснеш оптрона и да чакаш цветомузиката да засветка. Ако не вярваш, купи си един оптрон, пусни сигнал на входа, а изхода му включи към усилвателя. Това което чуеш (т.е. нищо) ще отива към цветомузиката.
За да получиш цветните нюанси от рекламата на изделието (20-20000Hz), трябва през оптрона да прекараш горе-долу същата честотна лента. За целта трябва да направиш нова допълнителна схема (с отделно захранване) от страната на "видеокартата" и още една схема за съгласуване на оптрона с цветомузиката. Възможно е да се направи, но смятам че няма да се справиш. По-лесно е с разделителен трансформатор, но не знам дали ще намериш подходящ.
Моят съвет е да си сложиш микрофона както е по схема, а платката (заедно с микрофона) в добре изолирана кутия. Иначе рискуваш да си гръмнеш компютъра и уредбата, а покрай експериментите, освен самият ти и някой друг може да пострада. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|