| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lamer Гост
|
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 20:59 Заглавие: Трифазна машина на монофазен ток? Генератор? |
|
|
Здравейте,
Преди всичко се извинявам ако има писано по темата, но нямам възможност да чета, а отговор ми трябва спешно. Другата причина да не ползвам търсачката е, че в такива форуми често се пише на неразбираем за ламери език
Та на въпроса:
Предстои ми закупуване на водоструйка, която ще се експлоатира много. Проблема е, че професионалните такива са трифазни, а мястото на което ще се ползва ще е с монофазен ток. Понякога ще се налага да се ползва и на места без ток и ще се захранва с генератор.
Въпросите:
Как може да стане това? Има ли някакви уреди за преобразуване?
Можете ли да препоръчате генератор? От къде да се закупи и какво да се търси?
Наистина съм много бос с тази материя и всякаква помощ ще ми е полезна. Извинете ме за невежеството  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 22:43 Заглавие: |
|
|
Някога в у-ще ни обясняваха, че трифазен ел.двигател може да работи с монофазен ток, при условие, че се свърже в триъгълник. Освен това ще бъде с намалена мощност-май че беше 1,7 пъти, но не съм сигурен, ако някой колега знае по-добре, нека да каже. А дали с генератор или от мрежата, щом генераторът отговаря на неговата мощност.... _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 12:20 Заглавие: |
|
|
http://www.aviatrans.bg/lavors/vodostruiki.htm
Тук повечето са монофазни избираш тази която ти върши работа гледаш мощноста и купуваш агрегат с 30% по голяма мощност и си готов.
Да преобразуваш монофазен в трифазен ток и да закупиш трифазен агрегат е финансово необосновано. |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 17:31 Заглавие: |
|
|
При захранване на трифазен двигател от монофазна мрежа не може да се достигне пълната му мощност. Имайки впредвид че в съвремена техника никой производител няма да се набута да сложи два пъти по-мощен двигател от необходимото е много вероятно водоструката да не работи нормално. При пресвързване на двигателя на 1 фаза се съмнявам някой да ти признае гаранцията при евентуален проблем.
Търси си монофазна или си прекарай трифазен ток. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Май 16, 2008 22:28 Заглавие: |
|
|
| Милен написа: | | При захранване на трифазен двигател от монофазна мрежа не може да се достигне пълната му мощност. Имайки впредвид че в съвремена техника никой производител няма да се набута да сложи два пъти по-мощен двигател от необходимото е много вероятно водоструката да не работи нормално. |
Напълно вярно! |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
|
|
 |
lamer Гост
|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 9:56 Заглавие: |
|
|
Благодаря много на всички за отговорите
Развитието е, че намерих една водоструйка, която е монофазна и е за голямо натоварване - бавнооборотна. Модела го няма в БГ, но я поръчах и ще пристигне до няколко дни. С това реших проблема за трифазния ток.
Сега ми остава да взема генератор. Тук имам нужда от малко помощ.
От къде ще ми препоръчате да взема?
Трябва ми около 6 киловатов - две машини ще работят - 3.4 и 1.4 киловатови, но може да има и още дребни, затова съм се спрял на 6 киловатов. Но не ги разбирам
Дизел или бензин? Има синхронни и асинхронни - какъв да взема и какви са разликите? За какво да гледам?
Само да добавя, че искам да е чисто нов от магазин, та ако някой знае добро място ....?
Отново благодаря на всички за отговорите  |
|
|
 |
|