| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ji4kajiata Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2004 23:07 Заглавие: PC conection |
|
|
Здравейте, разработих схема на лазарна връзка между компютри но не мога да намеря софтуер. Схемата може да се включва в следните портове: USB, IR, COM, LTP. Трябва ми програма за връзка, може и обикновен драйвер за IR port. От каде може да се изтегли. Ще съм много благодарен ако някой може да ми каже или да ми даде линк за теглене. E-mail: [email protected]  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2004 8:14 Заглавие: |
|
|
| А ролята на лазар каква е в цялата схема? |
|
|
 |
ji4kajiata Гост
|
Пуснато на: Съб Мар 20, 2004 0:54 Заглавие: pc conection |
|
|
Ами има два лазара и два фототранзистора при всекии компютър. Чрез лазера се предава информацията от единия компютъд на другия. Лазера е насочен към фототранзистора. Пробвах схемата с една програма и работи но програмата има един проблем, като и задам да прехвърли един фаил напремер mp3-ка автоматично го преввъща в баитове (букви и цифри), прехвърля го на другия компютър но като го сеивна фаила си остава в баитове (текстови фаил). З това търся накакъв софтуер. Ако знаете от каде може да се изтегли пишете ми на E-mail: [email protected] . Ако изкате да поговорим повече елате в канал kabel-zone в чата там се събираме kf i.eo 10 - 11 часа вечерта. Заповядайте! А за програмата ако знаете от каде може да се изтегли пишете ми много ще съм ви благодарен. Става и обикновен драивер за инфрачервено устроиство. 4ao ))))))))))))))))))))))))))))))))))))  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 20, 2004 16:43 Заглавие: софтуер за IRDA |
|
|
| Виж на този линк може да си харесаш нещо:http://www.irda.org/use/sharesoft.asp |
|
|
 |
ji4kajiata Гост
|
Пуснато на: Нед Мар 21, 2004 1:38 Заглавие: pc conection |
|
|
Здравей ELP, 10X за линка. Видях линка със схемата на устройството за инфрачервения порт който си дал по-горе. Изкам да те питам щом си го правил и работи кажи ми от къде си изтеглил програмата за него (програмата която ти си ползвал), линк за нея или нещо такова. А и кажи ако имаш път към София да те черпя нещо. 10x 4ao )))))))))))))))))))))))))))))) |
|
|
 |
xOR Гост
|
Пуснато на: Пон Май 31, 2004 7:08 Заглавие: USB IrDA |
|
|
Здравейте! Преди около година си направих IrDA port на базата на HSDL1001, който в общи линии е същия като TFDS4500, самоче след като някой го стъпка ми изпуши IrDA контролера на дъното (или поне аз така си мисля). Ако имате някаква идея как мога да го пригодя за RS232 или USB ще съм много благодарен. Всъщност имам схема за IrDA 2 RS232 на базата на TOIM3232, самоче него нещо не мога да го намеря по магазините
Благодаря предварително! |
|
|
 |
Gost Гост
|
|
|
 |
Данаилов Опитен потребител

|
|
|
 |
Typcho Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 03, 2004 18:33 Заглавие: |
|
|
| сори, ама не съм много умен и искам да попитам как може да се направи безжична връзка м/у два компютъра с ком порт или IR(там, онова на дъното, 5 пиновото). видях в datasheet-а дето беше като линк, ама не чаткам английски. ако някой може да ми прати схема за приемник и предавател и малко да ми обясни как се прави ще го почерпя. парите не са важни (за схемата). благодаря!!! |
|
|
 |
[email protected] Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 10, 2004 22:00 Заглавие: sofia 21 prinzipna shema |
|
|
| valioh написа: | mlad konstruktor.bg- uprawlenie na PC sus standartno distancionno(ne6to takowa be6e).
Tam 6te nameri6 prosta shema na priemnik koito se swyrzwa kym com porta. Daden e i softuera no s nego ne6to ne ba4ka. Izpolzwai WLIRC.
S tozi priemnik moge6 da uprawliawa6 WinAmp, BSplayer |
|
|
|
 |
|