Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

какво мислите за този amp ?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nikolai_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Разград

МнениеПуснато на: Пон Май 19, 2008 11:02    Заглавие: какво мислите за този amp ? Отговорете с цитат

бихте ли си казали мнението за този усилвател?
Направи ми впечатление трянзисторите ( mos-fet)
http://marny.911.bg/a2/offers.asp?p=1025520&id=4335

И ме интересува мощността му дали е реална или поне да се приближава до реалната .
Yassen
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Май 19, 2008 12:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Това, че транзисторите са MOS-FET въобще не гарантира нищо. Има и добри и кофти схеми с всякакви решения. MOS-FET транзисторите опростяват схемата, но не гарантират със сигурност по-добър звук, даже напротив. Въпроса ти за мощността, единствено този който го продава може да ти отговори, или някой който го има и е направил съответните измервания... Напълно е възможно да е реална съдейки по масивния корпус.
*joda
Гост

МнениеПуснато на: Пон Май 19, 2008 14:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Разпитай в два три специализирани магазина и сравни. Аз бих ти препоръчал 4-ри канален с вградени филтри, защото връзваш отделно субвуфер на два от изходите (в мостово). Цената е горедолу пак там - 80-90 евро но ти дава по-голяма свобода по отношение на озвучителни тела. Това че е с мос-фет не е критерий. Качеството не е да не те бърка но зависи най-вече от говорителите.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Май 19, 2008 17:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък мисля ,че това с MOSFET ите е рекламен трик -да има такива ,но те са в захранващия преобразувател ,не виждам сметка от тези транзистори в крайното стъпало ,просто защото имат доста по-големи напрежения на насищане (Ugs)от биполярните и КПД-то ще иде на кино.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пон Май 19, 2008 17:34    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
Аз пък мисля ,че това с MOSFET ите е рекламен трик -да има такива ,но те са в захранващия преобразувател ,не виждам сметка от тези транзистори в крайното стъпало ,просто защото имат доста по-големи напрежения на насищане (Ugs)от биполярните и КПД-то ще иде на кино.

Аз се занимавам , мисля сериозно с CarAudio , потвърждавам казаното по-горе , 99% става въпрос за MOSFET -захранване Laughing , а всеки авто усилвател си го има , рекламен трик !
Иначе има мощни стъпала клас АБ с MOSFET крайни транзистори , такива са някои серии на Audison например и други разбира се . Аз лично не съм убеден че преобладават предимствата при MOS изход Rolling Eyes .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nikolai_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Разград

МнениеПуснато на: Пон Май 19, 2008 19:43    Заглавие: Отговорете с цитат

*joda написа:
Разпитай в два три специализирани магазина и сравни. Аз бих ти препоръчал 4-ри канален с вградени филтри, защото връзваш отделно субвуфер на два от изходите (в мостово). Цената е горедолу пак там - 80-90 евро но ти дава по-голяма свобода по отношение на озвучителни тела. Това че е с мос-фет не е критерий. Качеството не е да не те бърка но зависи най-вече от говорителите.

4 канален няма да можеда се върже на моето CD , заюото има само 2 канала за усилвател или поне аз не знам как ...
иначе това за транзисторите е много хитро и не се бях сетил Laughing
А случайно да знаете какво производство е ?
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пон Май 19, 2008 21:05    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз съм забелязал че спекулират с мосфет транзисторите-Понеже някои хора дето не разбират и като чуят че усилвателя е с Мосфет транзистори и си мислят брей сташна техника и технология ще да е това Wink Мисля че с крайни мосфет са само интегралните стъпала дето зе захранват на 12волта-така съм забелязал в новите модели!Обаче досега колкото и автоусилвателя да съм ремонтирал не съм видял да с крайни мосфет транзистори-такъв тип са на инвертора на усилвателя и това нищо не означава за качеството на самото стъпало!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
*joda
Гост

МнениеПуснато на: Пон Май 19, 2008 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Така де на два канала. Към усилвателя си има упътване. 2+1 е свързването. С мостовото ще имаш дори запас от към амплитуда и мощност при ниските ако си фен на басовете Smile
На тази цена е жълто. Ако го е сглобявал бял охранен европеец няма да струва само 140 лева Smile без значение какво твърдят в магазина.
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пон Май 19, 2008 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Nikolai_1 написа:
.....
4 канален няма да можеда се върже на моето CD , заюото има само 2 канала за усилвател или поне аз не знам как ....

Може , няма кой знае какъв проблем Smile

Усилвателите са български , от Своге , така де за български ги броят Rolling Eyes Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Юни 08, 2008 23:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен за тия пари бих заложил на "Синята Точка" свири много прилично за парите си но не се подлугвай да си вземеш Тундер за 20 лева по малко... а По темата конкретно .. докато не се пойзмери и поотвори мисля ,че неможе да се каже кой знай какво!Няма да се възмотя ако е праен в китаи и просто има надписи на фирма в БГ и се води БГ... Smile

Nikolai_1 написа:
.....
4 канален няма да можеда се върже на моето CD , защото има само 2 канала за усилвател или поне аз не знам как ....

Никакъв проблем вързваш в паралел 2х2каналите или ако ти се занимава с нискошумящти транзистори си праиш емитерни повторители да ги разделиш макар,че по 1 вия начин съм слагал мн ампове и няма грижи!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети