| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Май 13, 2008 20:55 Заглавие: |
|
|
Хм.. в офиса има една такава със същия транзистор изгорял за ремонт...
Ако подкараш твоята сподели какво е станало. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Technician Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 13, 2008 21:03 Заглавие: |
|
|
Здравей,чакай сега и аз да се включа че току виж сме разрешили проблема .Преди година мисля че правих подобна карта и стана много лесно,колегите правилно са те насочили за транзистора,може и от друга видео карта да го вземеш,само да е същият или аналог.Доколкото помня тия двата транзистора дето се виждат на снимката един под друг,единия е за цифровия изход а другия е за аналоговия,и ако единия е изгорял имал съм случаи другия изход да си работи нормално.И двата транзистора са MOSFET.След като смениш транзистора,смени и всички електролити на видео картата и ще я направиш като нова .
Дано да съм помогнал. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 13, 2008 22:21 Заглавие: |
|
|
Здравей,
Написаха ти всичко което ти е нужно дърпай pdf-a на транзистора и вземай каквото имат, лепиш, радиаторче, кондензаторчета и ще работи. Какво повече ти трябва? |
|
|
 |
sailor Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 18:12 Заглавие: |
|
|
| Значи единственото, което не мога да направя е да намеря транзистора.... Иначе цялата процедура ми е ясна, но не знам какъв транзистор и от къде да го взема, нямам изгорели дъна или карти, а в АСВО-то ми казаха, след като им пратих описанието, че нямат такъв. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 18:41 Заглавие: |
|
|
Сега като се загледах, имаш и надути кондензатори, които трябва да се сменят. А транзисторите са за стабилизация на напрежението, а не за двата изхода. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
|
|
 |
sailor Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 20:31 Заглавие: |
|
|
| Благодаря колеги, поръчах кондензатора от интернет магазина, кондензаторите има от къде да ги взема, като имам напредък ще пиша веднага. (за транзистора пише че в седмичен срок трябва да дойде някъде) |
|
|
 |
sailor Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 20, 2008 22:54 Заглавие: |
|
|
| здравейте, смених транзистора на картата , но преди да я пусна трябва и кондензаторите да сменя, те са 6.3v - 470uF, 1000uF, 1500uF. Можете ли да ме упътите и тях от къде да намеря? |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 21, 2008 5:32 Заглавие: |
|
|
виж в aswo, вземи си на 105 градусa, аз от там вземам за дъната и видеокартите  |
|
|
 |
sailor Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 09, 2008 23:02 Заглавие: |
|
|
| Здрвейте колеги, смених транзистора и надулите кондензатори на видеокартата, но няма напредък, картата не пали...(едит) сега видях че на едно място има прекъсване на пистата утре ще го оправя и ще пиша дали има резултат |
|
|
 |
|