Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

От прогресивна към презредова има ли такъв преобразувател?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
logota
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 20, 2008 21:15    Заглавие: От прогресивна към презредова има ли такъв преобразувател? Отговорете с цитат

Здравейте,направих си конвертер от компонентен към RGB.Работи чудесно,но за моя неприятна изненада,когато устройството превключи от презредова към прогресивна развивка,на екрана получавам вертикална черта в средата и два чудесни екрана в ляво и дясно.Моля ви ако знаете как да оправя този проблем помогнете.
Smile Smile Smile Smile Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 20, 2008 21:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм телевизионер, ама нещо ми се върти в главата. Ти сигурен ли си, че в прогресивната развивка редовия гасящ импулс не е през ред? Ако е така, трябва по някакъв начин да измислиш да го има на всеки ред. Не ми е трябвало никога да се задълбочавам в тази тема, но е съвсем логично да е така. По този начин телевизорът не го бърка дали е презредово или на всеки ред. Просто, когато е презредово предава два кадъра с колкото трябва реда на кадър, а когато е прогресивно, един кадър с два пъти по дълги редове, като се оставя място (време) за обратния ход на лъча (черната линия). Пробвай да удвоиш честотата на редовите гасящи импулси... Абе знам ли... Може и нещата изобщо да не са така. Не ми е в плановете да навлизам в тематиката.
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Май 20, 2008 21:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми двойно изображение може да се получи ако редовата честота не е 15625 а двойна 31250 Hz това ако е за телевизор. Провери дали не е така.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
logota
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 21, 2008 10:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Да пускам го на обикновен телевизор 640x480 50Hz презредово,но се надявах че конвертера ще ми реши всички проблеми,но за съжаление се получи този ефект. Crying or Very sad

Впрочем пропуснах да отбележа че този конвертер има и отделни синхронизаций по V и H.Така че го пуснах към VGA монитор и там прогресивната развивка си работи без никакъв проблем.Работи и в двата
режима на компютърният монитор (прогресивно и презредово)
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Май 21, 2008 11:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми виж сега, телевизора възприема само 15625 редова и 50 Hz кадрова честоти. Ако искаш и да работи презредово трябва да има и изравнителни импулси които синхронизират развивката по полукадри. Иначе без тях може да получиш само около 300 реда т.е. половината разделителна способност тогава все едно си с прогресивна развивка, като четните и нечетните редове трябва да са ти с еднакво съдържание, просто защото ще си сменят произволно мястото. Я опиши по подробно за какво става въпрос.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
logota
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 21, 2008 15:08    Заглавие: Отговорете с цитат

значи искам да извадя TV-out от PSP(Портативен Playstation).В режим на игра той вади прогресивно сканиране и не мога да го променя.При гледане на филми и на снимки сканирането е презредово, и става на обикновен телевизионен монитор по RGB(разбира се с конвертера)
PSP-то има само component-тен изход.

Тази схема я изпращам за да се ориентирате как да си извадите от конвертера VSYNC от трето краче на LM1881.Не е нужно буфериране.Така конвертера е готов за включване във VGA монитор.

Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети