| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SANDCASTLE Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 23:30 Заглавие: Въпрос за авто-CD DEC ARC132 (поне това пише на панела) |
|
|
Това CD е с падащ панел. Към панела се подават 12V, а обмяната на информация е по оптичен път. Проблема е следния: някои е счупил механично четирите оптични елемента от страната на CD-то. Някои може ли да даде информация за това животно . Какви са тези елементи. Всички са означени като светодиоди. Процесорът е D78014GC614. Крайни стъпала KIA6210H и KIA6248K. _________________ НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
SANDCASTLE Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 25, 2008 13:16 Заглавие: |
|
|
Хайде де никой ли не е виждал такова CD _________________ НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН |
|
|
 |
blueice Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 25, 2008 15:43 Заглавие: |
|
|
Правил съм такова но преди повече от 5г.Имам спомен че бяха по два транзистора и по два диода от страна на панела и шасито.Като отвориш панела ще се ориентораш кое е диод кое е транзистор. _________________ Майстор без бира, нищо не разбира! |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 25, 2008 15:56 Заглавие: |
|
|
| Тези елементи към корпуса са фотодиоди така мисля. Все пак трябва да се види как са свързани. Ако са светодиоди то към тях трябва да се подават импулси за управление, а ако са фото към тях се подава само обратно напрежение. |
|
|
 |
|