Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Някой гледа ли втория полуфинал на Евровизия?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 23, 2008 0:55    Заглавие: Някой гледа ли втория полуфинал на Евровизия? Отговорете с цитат

В този полуфинал участваха и нашите изпълнители и поне за мен, (предвид възможността ми да гледам презентациите) изненадващо, НЕ СЕ КЛАСИРАХМЕ. Оставям настрани лобистическата система на състезанието, която ни лиши от право директно да участваме на финалите (миналата година заехме пето място и по старите правила трябваше да се явим директно на финала)
Сега въпросът ми е следният: Слушах изпълнението на нашата група и композицията ми хареса, а и не само на мен-букмейкърите ни даваха седмо място на финала. По време на изпълнението, обаче, за непрофесионалния ми слух(наричам се музикален инвалид) се получи разминаване между музиката и вокала, което поне мен ме подразни доста. Да не кажа, че ми звучеше фалшиво.
Искам да питам колегите, които се занимават с озвучавания и обработка на звук, дали е възможно да се получи такова нещо при грешка в настройките на звуковите уредби, дори ако групата ни е изпълнила всичко както трябва? Вокалът буквално "увисваше" на моменти.
И друго: такава грешка може ли да се хване при технически анализ на записа на излъчването по телевизията?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Май 23, 2008 5:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Чак пък да е грешка в настройките, не ми се вярва. Със сигурност часове преди представлението нашите са учавствали в саундчека и са одобрили звука. Струва ми се даже че отзад имаше плейбек за някои инструменти. Като за живо изпълнение по мое мнение не бяха чак толкова зле и все пак причината да не ти харесва е по скоро в нашите хора а не в озвучителите.
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Май 23, 2008 10:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Не можах да гледам това снощи.Може ли някой да покаже линк със снощното изпълнение.Любопитно ми е да го видя.Много време съм се занимавал точно с тези въпроси за които пише колегата по горе .А иначе парчето ми харесва и се очудвам че не се класира.
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 23, 2008 14:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Наистина си го бива парчето ,но изпълнението нямаше нищо общо с оригинала.За сетен път се доказва че,нашите изпълнители не умеят да пеят на живо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Май 23, 2008 14:48    Заглавие: Отговорете с цитат

fikret написа:
За сетен път се доказва че,нашите изпълнители не умеят да пеят на живо.

Те хич не пяха на живо според мен. Иначе песента е доста добра. Влезнала е в топ 10 на европейските класации на MTV. SmileSmileSmile
Върнете се в началото
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 24, 2008 11:07    Заглавие: Отговорете с цитат

За живото изпълнение трябва да уточня, че регламентът на Евровизия НЕ ДОПУСКА ПЛЕЙБЕК НА ВОКАЛА в състезанието. Така че със сигурност чухме изпълнение на живо. Отпадането ни е много изненадващо, предвид предварителните предвиждания, които непосредствено наблюдавах. Даваха ни между 4-то и 7-мо място на финала. Но гласуването с SMS може да се манипулира и отпадането ни заедно с още някои от сочените за фаворити малко навежда на мисълта, че може би се прави пространство за желания победител, като до финала не се допускат най-силните композиции.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Съб Май 24, 2008 11:22    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз мисля като Фикрет.Мацето,като че ли "изпускаше" за моменти тоналността и беше някак пренавита.
Не знам,може пък и да бъркам Rolling Eyes
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Май 24, 2008 11:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Не очаквах нещо кой знае колко по добро. Като за частично изпълнение на живо, бива. Все пак песента ни не беше чак толкова добра. Модерна, да, но не и нещо особено. Заслужихме си класирането, за разлика от миналата година когато заслужавахме повече.
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 24, 2008 14:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно заради това "изпускане" на тоналността отворих темата. Дали е реална грешка или е издънка в озвучаването. Честно казано, останах с впечатление,че е малко попритеснена Йоана, което обаче няма логика. Затова се усъмних, че е забелязала разминаването. И това би било нормално, ако вижда, че не може да го поправи. Аз имах чувството, че в ената ми тонколона звучеше една музика, а в другата иглас, който нямаше много общо с момента от музиката, който вървеше. И пак питам-такова нещо може ли да се получи от грешка в озвучаването. Иначе се съмнявам някой официално да проговори за такъв проблем (ако изобщо го има), докато не завърши Евровизия.
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Май 24, 2008 14:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко е възможно .Жалко че не мога да го видя,никой явно не го е снимал и качил в мрежата.Според мен не е фалшивото пеене или техническа причина лошото класиране на тази не лоша песен.Тя достатъчно е презентирана преди това.Има и друго,по принцип на живо много малко и от великаните в тази област си докарват парчетата така както звучат от студиото.Пък и класирането според мен не е важно а е важно това парче какъв живот ще има по нататък.Ако си стане хит на лятото и се завърти по дискотеките и класациите по света ,какво по хубаво от това.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети