| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
divakusab Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 24, 2008 18:52 Заглавие: Проблем с Хард Диск |
|
|
| Работеше си и ходих да пия кафенце,DISK BOOT FAILURE(познатата работа) смених му SATA кабела с Гигабайтски от тези жълтите с металните щипки и тръгна.Работил е нeзнам колко след това и като се прибрах вкъщи пак DISK BOOT FAILURE обаче този път сякаш беше за последно.Не се вижда в БИОС.Имам още един такъв само че е с няколко месеца по-нов но електрониката на вид е 1:1 но с разменени електроники нито единия от двата не пали.Имам много ценна информация на него някой ако може да помогне да я спася ще съм ви много благодарен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
|
|
 |
Crank Опитен потребител

Регистриран на: 11 Май 2005 Мнения: 153 Местожителство: гр.Варна/Шумен
|
Пуснато на: Съб Май 24, 2008 20:40 Заглавие: |
|
|
Можеш да опиташ това: Смени захранванващия му кабел с някой друг или просто на сегашния малко му стесни контакторчетата - това в случай, че захранващата букса не е от плоските.
Не мисля,че трябва да търсиш причината в интерфейсния САТА кабел.
От практиката ми е тази идея, и си Я обяснявам с това, че когато се повишат температурите контакторите на захранващите букси се разширяват и от там се губи диска.
Дано да е от това и всичко да се оправи, защото смяната на електрониките на двата харда съответно - може и да те лиши и от двата!
Успех _________________ Господ прощава - червеите не. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 25, 2008 1:31 Заглавие: |
|
|
divakusab
Не си написал нито модел на диска нито от къде си за да те насочим към най близкия сервиз. Ако ценната ти информация е музика и филми се откажи от идеята за възстановяване.
П.П. С какво захранване си? Подобно поведение ми прилича на заминало захранване. |
|
|
 |
divakusab Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 25, 2008 10:14 Заглавие: |
|
|
| Господин Петров,едва ли повредата е причинена от дефектно захранване,Chieftec CPS450AA-101A е то и щом издържа 125 ватовият Атлон (6000+) и доста лакомичкото видео Х1950ХТ няма как просто да е захранването,гледах го за кондензаторчета всичко си е в рамките на нормалното,мерих напреженичта на изходите и те са нормални а колкото до модела на диска HDT722525DLA380 Hitachi Deskstar 250GB SATA 7200rpm 8192k |
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 25, 2008 11:43 Заглавие: |
|
|
| Tочно такива дискове 250 gb hitachi два на брой (само че PATA)издадоха багажа във DVR - за видеонаблюдение един след друг, добре че бяха гаранционни (след последния гръмнал взехме WD ). Не знам за SATA-та но от много места чух че точно 250 gb им дискове биле бъгливи. |
|
|
 |
divakusab Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 25, 2008 13:19 Заглавие: |
|
|
| мен гаранцията не ме бърка ако искам ще ми го сменят,проблема са ми данните в него. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 25, 2008 19:16 Заглавие: |
|
|
Та нали затова дадох линкове към фирми за възстановяване на данни от умрели хардове. Или държите сами да се оправите с проблема.  _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 25, 2008 21:41 Заглавие: |
|
|
Вместо (господин) да беше написал града от който си!
За София:
Самуил Каракашев
samo(мaймун)mail.bg
0888981448
Вече не се занимавам в възстановяване на данни поради липса на време но ако си близо до Варна поне диагностика мога да ти направя. |
|
|
 |
divakusab Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 25, 2008 23:31 Заглавие: |
|
|
еми от Плевен съм  |
|